Primul produs cu retinaldehida de la Paula's Choice

9.10.24

2015 este anul in care am inceput povestea de iubire cu retinolul, o iubire care a ramas la fel de intensa ca in prima zi. Clinical 1% Retinol Treatment de la Paula's Choice este inca in topul preferintelor mele si este produsul care a contribuit in buna parte la modul in care tenul meu arata acum, la peste 45 de ani. De anul trecut insa am inceput sa folosesc si produse cu retinaldehida si v-am tot povestit despre asta in ultimele luni, asa ca atunci cand am vazut ca Paula's Choice lanseaza primul produs cu retinaldehida m-am bucurat mult.

Am primit produsul cu cateva saptamani bune inainte sa se lanseze in Romania, dar am vrut sa astept sa va povestesc de el ca sa pot sa dau cat mai multe detalii. Daca inca aveti nelamuriri legate de retinol/ retinaldehida, concentratii, mod de folosire si altele de gen va recomand sa cititi ce-am scris aici pentru ca am povestit multe.

Pro Retinaldehyde Dual-Retinoid Treatment este un produs la care s-a lucrat mult si se vede in formula: 0,1% retinaldehida incapsulata + 0,16% derivat de adapalene (2 retinoizi potenti), extract de rodie (antioxidant puternic) si o tehnologie cu eliberare treptata care reduce potentialul de iritatie. Textura este una lejera, se absoarbe rapid, iar culoarea este un galben puternic care este intalnit frecvent la produsele cu retinaldehida. Eu simt un usor miros de ulei (produsul nu este deloc uleios), miros care probabil este inexistent pentru multi din cei ce folosesc acest produs, dar am vrut sa mentionez si acest aspect.

Ce face tratamentul asta:

- se adreseaza semnelor multiple de imbatranire: pete pigmentare, lipsa de fermitate, textura neuniforma, ten tern, imperfectiuni de tot felul

- stimuleaza productia de colagen si elastina 

- reduce eruptiile cutanate si aspectul porilor dilatati

Ca in cazul oricarui produs cu ingrediente active trebuie introdus treptat (incepeti cu 1-3 folosiri pe saptamana) si observata reactia tenului. Daca in cazul altor produse cu 0,1% retinaldehida incapsulata tenul meu a avut nevoie de o perioada de adaptare cu produsul asta lucrurile stau diferit: este o formula extrem de blanda, dar extrem de potenta si nu am simtit deloc disconfort, nu am simtit ca am nevoie de o perioada de timp sa se obisnuiasca tenul cu el. L-am aplicat si mi-a placut din prima. 

Daca cautati un produs cu efecte cat mai apropiate de retinoizii farmaceutici (precum tretinoina) dar fara potentialul iritant mare al acestora sau nu tolerati 1% Retinol Treatment produsul asta poate fi o solutie pentru ca este foarte bland, se poate folosi singur sau combinat cu un produs hidratant. Vine si in varianta mini, asa ca puteti sa il incercati inainte de a lua produsul full size.

Imi place mult si mi se pare extrem de bine gandit, daca ati trecut de 30 de ani si vreti ca pielea voastra sa imbatraneasca (e un proces normal) cat mai frumos si mai sanatos un produs cu retinoizi (indiferent de ce forma e vorba) este esential. Daca m-as intoarce in timp eu as incepe sa folosesc un produs cu retinol (intr-o concentratie mai mica) dupa varsta de 25 de ani si in timp as creste in functie de nevoile tenului meu.

Folositi produse cu retinoizi? Va tenteaza produsul asta nou?

Trimiteți un comentariu