Ganduri de inceput de toamna

3.9.24

Vara care tocmai s-a incheiat a fost una dintre cele mai grele din viata mea, s-au intamplat foarte multe lucruri, am fost obosita mai mult ca oricand (s-a tot acumulat oboseala, au aparut tot timpul alte probleme si am simtit de multe ori ca sunt la limita), tot timpul a trebuit sa ma adaptez la ce a aparut si lucrurile astea mi-au dat o stare de nesiguranta care nu a fost usor de digerat.

Insa in acelasi timp am simtit in fiecare zi recunostinta pentru educatia pe care am primit-o, pentru experientele de viata care m-au adus in punctul asta, pentru ca nu plec capul in fata lucrurilor mai putine placute, pentru ca am forta sa ma ridic de fiecare data indiferent de situatia cu care ma confrunt, pentru ca simt si vad intr-o lume care pe zi ce trece mi se pare tot mai superficiala si nepasatoare.

Am "inghitit" multe pastile amare, am simtit ca explodez de furie de extrem de multe ori (si furia este un sentiment absolut normal care trebuie trait ca atare), am vrut sa distrug multe in jurul mult cand s-au depasit niste limite de bun simt, am plans, m-am inchis in mine, am "digerat" tot ceea ce am trait si cand am simtit ca sunt eu ... am ridicat capul si mi-am vazut de viata.

M-am simtit de multe ori neputincioasa si asta a venit la pachet cu frustrarea, m-am simtit de multe alte ori extrem de fericita pentru ca am putut sa fac niste lucruri pe care altii imi tot spun ca ei nu ar fi putut sa le faca, dar eu nu ma compar cu altcineva ... fiecare dintre noi are drumul lui si propriile experiente de trait, fiecare merge inainte (sau sta pe loc sau da inapoi) in functie de multi factori, eu ma concentrez pe ce tine efectiv de mine si ce pot face eu.

Vara asta mi-a aratat inca o data ca sunt lucruri si situatii care nu vor fi vreodata in controlul nostru si singurul lucru pe care il putem controla este reactia noastra la ceea ce se intampla. Si eu asta fac: caut ceva bun in orice traiesc, incerc sa invat de fiecare data, incerc sa fiu mai buna decat ieri si incerc sa nu las ceea ce e in jurul meu sa influenteze ceea ce sunt si simt eu.

Ce planuri am pentru toamna asta? Sa fiu fericita! 

Tu ce planuri ai toamna asta?

2 comentarii