Crystal Retinal Night Serum 10 de la Medik8

17.9.24

Am spus de multe ori pe blog si pe canalele de social media ca din punctul meu de vedere retinolul, cel mai studiat ingredient pentru ingrijirea pielii, este cel care face diferenta atunci cand vorbim de semne de imbatranire, piele care isi pierde elasticitatea, ten tern si probleme de textura. Retinolul face multe lucruri si anul trecut am scris mult despre subiectul asta, asa ca nu o sa ma repet - va las aici link catre postarea in care v-am spus de ce trebuie sa tineti cont cand alegeti produse cu retinol, cum sa incepeti sa folositi astfel de produse, dar v-am povestit si despre ce produse folosesc eu.

Va povesteam atunci ca am inceput sa folosesc un ser cu 0,06% retinaldehida incapsulata de la Medik8 si ca imi place mult. Intre timp am facut 45 de ani (pe care din fericire nu ii poti ghici pe pielea mea, desi alte parti din mine au inceput sa scartaie) si am trecut la 0,1% retinaldehida si am inceput sa folosesc si pentru ochi un astfel de produs.

Produsele Medik8 sunt faimoase atunci cand e vorba de retinaldehida si va recomand sa le luati in calcul daca sunt in bugetul vostru pentru ca sunt extrem de bine gandite si sunt produse care vor face o diferenta mare in aspectul pielii, lucreaza cu niste super laboratoare coreene si tehnologia lor e cu multi ani inaintea restului lumii.

Va recomand Glowrious pentru achizitie pentru ca au cele mai bune preturi si, in plus, Rena va poate ajuta sa alegeti produsul potrivit pentru voi - aici gasiti toate produsele disponibile.

Crystal Retinal 6 cu 0,06% retinaldehida incapsulata este produsul cu care a inceput prietenia mea cu retinaldehida si de care v-am povestit in postarea de care ziceam la inceput, l-am folosit de 2-3 ori pe saptamana in functie de cum am simtit ca are tenul nevoie si am folosit si alte produse cu retinol pentru ca dupa ce treci de 40 de ani e nevoie. L-am folosit pana la ultima picatura si am trecut la urmatoarea concentratie ...

... adica la Crystal Retinal 10 Serum cu 0,1% retinaldehida incapsulata (il gasiti aici daca va tenteaza), produsul de care vreau sa va povestesc astazi dupa cateva luni bune in care l-am folosit. Formula contine si acid hialuronic, vitamina E si glicerina, dar si alte cateva ingrediente care ajuta mult, imi place mult ce-au facut cu textura. 

In stanga este produsul cu 0,06%, iar in dreapta este produsul cu 0,1% (0,1% retinaldehida = 1% retinol ca si efecte). Retinaldehida are nevoie de un singur pas de conversie, ceea ce face ca rezultatele sa fie mult mai rapide, sunt persoane care spun ca este si mai usor de tolerat de catre piele, lucru pe care eu nu l-as lua ca o regula, ca la orice produs si ingredient cosmetic trebuie facuti pasi usori si mici si vazut cum tolereaza pielea produsul. 

Eu am avut nevoie de o perioada de adaptare cu produsul asta cand am trecut de la 0,06 la 0,1%. Imi cunosc tenul bine si am simtit ca are nevoie de timp, desi produsele cu 1% retinol le tolerez fara probleme, asa ca am inceput cu o aplicare pe saptamana (si am folosit multe ingrediente calmante - pe piele nu erau semne de iritare, insa eu imi simteam tenul usor suparat si stiu cand ceva il deranjeaza) si am crescut treptat, iar acum folosesc produsul cam de 2-3 ori pe saptamana. Am multe produse complexe pe care le folosesc, asa ca nu e cazul sa folosesc produsul asta zilnic.

Ce face produsul asta pentru piele? In primul rand va accelera procesul de regenerare celulara (ganditi-va la colagen si la elastina care pe masura ce inaintam in varsta sunt produse in cantitati tot mai mici, produsele cu retinol stimuleaza productia), va actiona direct pe semnele de imbatranire, va avea efect pe petele pigmentare si va oferi un aspect mai uniform al tenului pentru ca actioneaza pe pori. Este un produs complex cu beneficii multiple.

Imi place la nebunie textura produsului, este un gel cremos usor de aplicat si nu lasa pelicula pe piele, se topeste imediat si lasa o senzatie care imi place mult. E genul de produs dupa care iti face placere sa intinzi mana, dar stii si ca face ceva concret si eficient pentru pielea ta.

Vreau sa mentionez 2 lucruri extrem de importante: nu uitati de protectia solara zilnica, aplicata in cantitate corecta, mai ales atunci cand folositi produse cu ingrediente active si dati produselor timp sa actioneze inainte sa dati un verdict. Produsele cu retinol au nevoie de saptamani bune pentru a vedea rezultate si este nevoie de o folosire constanta pentru a avea cele mai bune rezultate.

Ati incercat produse de la Medik8? Va tenteaza produsele cu retinaldehida?

Trimiteți un comentariu