7 intr-o saptamana #461

15.9.24

Saptamana asta mi-a scos si mai multi peri albi decat am adunat in ultimii ani, nu stiu ce e in aer, dar - ca niciodata - tot ce avem de facut e cu complicatii, cu amanari, cu probleme care apar de nicaieri, cu nervi pe care nu prea ai cum sa ii eviti. Am zis ca trece, ca se rezolva, dar vin altele si altele ... nu sunt in cea mai buna forma, indiferent de ce am incercat sa fac pentru starea mea de bine.

Am zis la inceputul saptamanii ca iau lucrurile incet, mi-am facut un ceai, am savurat niste cookies deliciosi adusi din Amsterdam de o prietena, am scris o lista cu ce am de rezolvat si totul parea relativ in ordine ... dupa care a venit furtuna. Gandurile m-au coplesit, frustrarea mi-a dat batai de cap (pentru ca tot timpul ce e de facut depinde de cineva, care poate fi serios sau mai putin serios), nu am mai dormit ca lumea si s-au adunat.

Am folosit multe produse pentru maini in perioada asta pentru ca mainile mele chiar au nevoie de ajutor dupa tot stresul la care le am supus, am folosit multe creme hidratante, dar si masti de tip manusi. Am avut cateva in casa (Iroha si Aveeno sunt cele pe care le tot iau) si zilele trecute cand am intrat la DM am mai luat 2 variante din marca lor proprie Balea pentru ca au avut pret bun si mi s-au parut interesante.

Nu numai mainile mele au dat semne de nemultumire, de la atata praf si stres nici tenul nu a fost in cea mai buna forma. M-am intors la cateva produse cu peptide de la Paula's Choice pe care le-am mai avut in trecut si mi-au placut mult (boosterul cu peptide pentru ten si cel cu acid hialuronic si peptide pentru buze), dar si la niste seruri calmante de la Skin1004 si Manyo care m-au ajutat mult.

Cred ca am scris si saptamana trecuta ca au fost multe momente in ultimele luni cand am simtit ca n-am aer si ca toate problemele ma apasa, cand se intampla asta evadez putin si caut sa fac lucruri care imi produc placere si ma ajuta sa ma relaxez. Iar cartile fac asta pentru mine, asa ca o vizita intr-o librarie ma face intotdeauna sa zambesc. Cumpar on-line pentru ca sunt preturi mai bune, insa imi plac sa vad ce e nou si sa ma uit la carti.

Am comandat - de prea multe ori - mancare in ultimele saptamani si nu este ceva care sa-mi placa, dar asta e situatia momentan, chiar sper sa se rezolve toate si weekendul viitor sa avem o bucatarie functionala. Poke House are cateva variante de poke bowl care imi plac mult, asta cu somon si edamame e printre preferatele mele.

Am primit un colet de la Uriage care m-a facut sa zambesc si de-abia astept sa incerc produsele astea din gama Cica Daily, o gama care promite ca ajuta de la primele aplicari. Formulele par extrem de interesante: gelul contine cupru si zinc, serul dipeptide si crema reparatoare ceramide. Produsele din gama Bariederm Cica imi plac mult, asa ca am asteptari mari si de la astea 3 produse.

Am incercat pe final de saptamana sa ma concentrez pe mine, pe lucrurile care ma bucura si care ma fac sa zambesc pentru ca am simtit mai mult ca oricand ca am nevoie de asta - florile, cateii, muzica, cartile, aromele gurmande, natura, toate astea ma incarca cu energie, incerc sa le savurez si sa nu uit ca totul e trecator si ca urmeaza zile mai linistite si mai bune.


Saptamana voastra cum a fost?

Read More

Cateva noutati

12.9.24

Nu am avut in plan postarea asta, dar am realizat ca in ultimele doua saptamana am luat cateva produse interesante sau am inceput sa folosesc cateva produse care merita atentie si m-am gandit sa le adun intr-o postare si sa va spun mai multe despre ele. Este o combinatie de shopping si primele impresii, vedem ce iese pentru ca nu plec in cap cu vreun plan despre cum sa scriu (nu e ceva ce fac, las cuvintele sa curga).

Tratamentele Nail Envy de la OPI sunt destul de populare si de ceva vreme vin si in variante colorate. Eu mi-am luat recent varianta de sus din poza - Double Nude-y (am gasit-o la Emag la un pret super bun peste care am aplicat o reducere de 40%) pentru ca mainile mele (si unghiile) nu arata tocmai bine dupa nebunia cu bucataria. Am si varianta clasica, dar si doua nuante colorate (Powerful Pink si All Night Strong) si am de gand sa oscilez intre ele pentru cateva saptamani.

Formula de la Nail Envy este pe baza de proteina hidrolizata din grau si calciu pentru a incuraja cresterea. Se recomanda aplicarea a 2 straturi pe unghia curata si se adauga zilnic un alt strat - pe varianta clasica functioneaza foarte bine, la astea colorate nu prea merge sa aplici 7 zile la rand si dupa aia sa o iei de la capat, asa ca eu vad in functie de cum arata unghia si o iau de la capat la cateva zile.

Cred ca v-am povestit ca Ritual of Karma nu m-a atras deloc pana nu am ajuns la un masaj la cei de la Urban Masaj si pe zona decolteului s-a aplicat masca din gama asta, mi-a placut cum s-a simtit pe piele si mi-a placut si mirosul, iar de ziua mea am primit cadou cateva produse exact din gama asta cu ceai alb si floare de lotus. Am inceput sa le folosesc (atat formula uleiului, cat si mousse-ul si lotiunea de corp sunt noi la Rituals), dar mirosul mi se pare un pic prea puternic - desi imi place mult - pentru ficatul meu sensibil. Sper cand se mai raceste putin vremea sa le simt altfel si sa ma pot bucura complet de ele.

Samponul din gama Xpander de la Fudge (a trecut mult timp de cand n-am mai incercat vreun produs de la brandul asta) a fost cadou la o comanda de pe Notino si l-am folosit de 2 ori si mi-a placut mult. Am gasit pe Emag balsamul la un pret extrem de bun si l-am luat sa le folosesc impreuna. Gama este pe baza de cofeina si ginseng (care ajuta si scalpul) si este gandita pentru a oferi volum parului. Cei de la Fudge spun ca ajuta si pe partea de electrizare si ca protejeaza culoarea parului, asa ca sunt curioasa cum o sa mi se para folosite impreuna.

De anul trecut am inceput sa folosesc produse cu retinaldehida si este un ingredient care imi place mult, folosesc in continuare si 1% retinol, dar il alternez cu alte tratamente. Ce am folosit in ultimele luni este Crystal Retinal 10 de la Medik8 pe care il gasiti aici si de cateva saptamani am inceput sa folosesc noul produs de la Paula's Choice cu retinaldehida si adapinoid pe care l-am primit cu ceva vreme inainte sa se lanseze in Romania.

Ambele produse au 0,1% retinaldehida incapsulata, dar sunt diferite si vreau sa va povestesc pe larg de fiecare in parte in postari separate pentru ca nu sunt multe pareri despre produsele cu retinaldehida. Sunt produse scumpe, cu formule de ultima generatie si ingrediente de top, asa ca merita toata atentia daca sunteti la varsta la care aveti nevoie de ajutor cu semnele de imbatranire, dar vreti sa folositi produse care sa stimuleze productia de colagen si elastina, in timp ce actioneaza pe textura si uniformizarea culorii pielii.

Am inceput sa folosesc cateva produse noi si pentru buze, masca din poza asta este de la Fresh si este un produs care m-a cucerit de la prima folosire. Nu este singurul produs de la Fresh pe care l-am incercat si mi-a placut, asa ca o sa urmeze in perioada urmatoare o postare mai detaliata despre produsul asta ... si nu numai.

De la Primark am luat cateva produse, pretul lor a fost intre 10 si 20 lei si le-am cumparat din curiozitate. Sunt realista atunci cand cumpar astfel de produse, insa imi place sa vad ce e pe piata si sa incerc texturi si formule diferite. Pentru buze am luat un ulei de buze cu o formula pe baza de vitamina E, ulei de jojoba si acid hialuronic si un lip tint cu un complex de peptide, unt de shea, ulei de meadowfoam si acid hialuronic (probabil in procent minuscul tinand cont de cat costa).

Uleiul este intr-un ambalaj asemanator cu cel al glossurilor de la Kiko, insa ii lipseste stopperul si prima senzatie a fost "putin dai, putin face", textura este foarte lichida si aroma de vanilie nu se simte deloc - mi se par mai reusite uleiurile de la Essence si Catrice care costa tot cam atat (asta de la Primark par mai degraba un gloss lichid care nu face pare lucru). Lip Tintul mi se pare mult mai reusit, are o aroma subtila de pepene, se simte bine pe buze si nuanta e reusita.

Celelalte produse luate de la Primark sunt niste picaturi bronzate in nuanta Light Medium (formula este cu acid hialuronic si ulei de marula) care fac o treaba decenta, o oja perlata in nuanta Sand (arata tare bine, dar nu am apucat sa o incerc pentru ca folosesc tratamentele de care v-am spus la inceputul postarii) si o pensula cu 2 capete de calatorie (perii nu au fost taiati bine, dar e decenta pentru cei 10 lei cat costa - eu am luat-o strict pentru calatorii cand sunt limitata ca spatiu).

Ce produse noi ati incercat zilele astea?

Read More

La vie en rose

10.9.24

Viata nu e intotdeauna roz, e cu bune si cu rele, e cu rasete si lacrimi, e frumoasa uneori, iar alteori seamana cu un cosmar care pare ca nu se mai termina. E cu urcusuri si coborari, e cu experiente bune si cu experiente nasoale, e cu lucruri care ne bucura, dar si cu lucruri care ne dor. Uneori putem sa luam decizii si sa schimbam lucrurile, iar uneori suntem simpli spectatori si tot ce ne ramane este sa acceptam si sa traim cum putem mai bine.

Dar asta nu inseamna ca nu putem sa ne facem noi zilele mai frumoase. Fie ca e vorba de atitudinea noastra, de un lucru bun pe care putem sa il facem pentru altcineva sau de o mica bucurie pe care ne-o facem singuri, avem puterea sa ne facem zilele mai bune. Am ales roz pentru postarea de astazi pentru ca mi se pare o culoare optimista, dar roz e doar un detaliu ... conteaza ce simti, ce gandesti si ce alegi sa faci cu timpul tau.

Despre micile bucurii roz de astazi o sa va spun pe scurt: parfumul Rose Magnetic de la Essential Parfums (imi doresc mult varianta Fig Infusion, dar nu am reusit sa o iau anul asta si cred ca va ramane o dorinta pentru toamna urmatoare), un buchet de trandafiri roz de la Lidl, ciocolata neagra Delicata, Lip Volume Plumping Effect Lip Cream de la Kiko si cercei argintii sub forma de inima (incerc zilele astea sa port cercei in toate gaurile pe care le am in urechi).

Dimineata a venit o comanda de la Sezamo si mi-am luat o gogoasa Cheesecake, v-am mai spus de ea - am primit-o anul trecut de la Sezamo si de atunci am cumparat-o de multe ori. Eu nu consum gogosi in mod normal, ideea de coca nu este una care ma atrage absolut deloc, insa gogoasa asta e altceva si cand si cand imi iau cate una si o savurez. 

Mi-am inceput ziua cu un dus lung si pentru ca dimineata si seara nu mai e cald, ci se simte toamna, am trecut la arome mai gurmande - Marshmallow de la Ziaja e exact ce pare: o bezea roz dulce si aromata si imi da o stare de bine. Am mai multe produse din gama asta si am de gand sa ma bucur de ele in perioada asta.

Tu in ce culoare vezi azi viata?

Read More

7 intr-o saptamana #460

8.9.24

Nu vreau sa definesc saptamana asta in nici un fel pentru ca a fost plina ... cu de toate. Nu am inceput-o tocmai bine, dar am incercat sa las tot ce nu ma ajuta in spate si sa ma concentrez pe ce conteaza, pe ce imi face bine, pe lucrurile care imi dau energie si ma bucura, de la flori pana la timpul petrecut cu oamenii care conteaza pentru mine.

Intr-o zi am simtit ca ma apasa tot ce e in jurul meu si am lasat tot ce aveam de facut (si aveam o gramada de lucruri mai mult sau mai putin urgente) si am plecat la cumparaturi si dupa aia la o plimbare lunga prin parc, inca e cald dar nu mai e caldura aia infernala care pare ca te topeste. Am fost la Primark si mi-am luat o jacheta, niste sosete, niste servetele in forma de dovleac si cateva produse de beauty de care nu aveam nevoie, dar asa am simtit in momentul ala.


Cei de la Pick'N'Dazzle au adus cateva branduri noi printre care si REN si au o cutie tematica interesanta - Radiant Skin Box - cu 2 produse de la REN (cleanserul din gama Evercalm la 50 ml si tonerul lor faimos cu AHA si BHA la 100 ml), 2 produse de la Avant (crema de ochi cu acid hialuronic si masca de fata cu quartz roz, le-am mai avut pe amandoua si mi-au placut) si un accesoriu (un buretel pentru indepartarea mastilor de pe ten). Pretul cutiei este 159 lei, o gasiti aici daca va tenteaza, iar valoarea produselor este mult mai mare.

A ajuns bucataria noua zilele astea, insa nu s-a montat inca, asa ca am iesit de cateva ori sa mananc si am profitat sa petrec timp cu oamenii cu care am ce discuta si cu care imi face placere sa vorbesc, vara asta a fost cum a fost si nu am avut timp de socializare. Nu mananc des paste, insa astea cu somon au fost delicioase.

Sfarsitul de saptamana a fost cu relaxare, cu rasfat, cu timp petrecut in liniste, cu hidratare si cu smochine, cu lucruri care imi plac si care imi bucura sufletul si mintea (cartile de colorat cu catei si case imi plac la nebunie - din pacate ochii mei sunt tot mai obositi si incerc sa nu ii obosesc si mai mult, asa ca ma limitez la doar cateva minute de colorat si termin greu ceva), am iesit cu mama la plimbare si am vorbit despre vrute si nevrute. Intotdeauna am pus pret pe timpul de calitate petrecut cu cei dragi, iar in ultima vreme cu atat mai mult.

Saptamana ta cum a fost?

Read More

2 produse de la Color WOW

5.9.24

Sunt putine produse la care am nevoie de mult timp pentru a-mi face o parere clara, mai ales cand e vorba de ingrijirea parului. De mai bine de 3 luni am postarea asta in Draft si n-am finalizat-o, tare ma bucur ca am amanat-o pentru ca de-abia acum simt ca pot sa scriu asa cum trebuie despre produsele astea, avand toate informatiile si avand si termen de comparatie, ceea ce schimba cu totul povestea mai ales ca e vorba de un brand pe care il vedem laudat peste tot.

Color WOW a fost si inca este peste tot, preturile produselor nu sunt tocmai mici dupa parerea mea, iar asteptarile sunt mari si stiu ca multe dintre voi ati fost dezamagite de Dream Coat Supernatural Spray, un produs care promite un efect anti-electrizare si un par stralucitor. Formula anti-umiditate promite ca pastreaza hidratarea in firul de par si astfel acesta, chiar si cand se uda, nu revine la forma lui creata si de necontrolat. 

Eu am avut mai multe variante mini la 50 ml, primite in diverse pachete/ cutii si mi-a luat 1 an sa ma inteleg cu produsul asta. Cred ca am si scris la un moment dat pe blog ca nu inteleg ce e nebunia asta cu el - am citit ce scriu ei pe site, am auzit pareri, am incercat sa-l folosesc in diverse moduri si pentru mine facea ... nimic.

La un moment dat am auzit pe cineva on-line povestind despre el si zicea ca parerea initiala a fost aceeasi cu a mea, dar ca a gasit o solutie sa il faca sa functioneze: folosit singur si intr-o cantitate foarte mare. L-am incercat asa si intr-adevar am vazut o imbunatatire. Dupa spalare si o usoara uscare a parului cu prosopul, cat timp parul inca era umed, am saturat parul in produs (mult mai mult produs decat am folosit anterior) si nu am folosit nimic altceva. Se aplica pe sectiuni, se periaza parul si se activeaza de la caldura uscatorului.

La textura am simtit o diferenta care mi-a placut, l-am folosit cam la 3 - 4 spalari in functie de cum mi-am simtit parul, insa nu m-a convins total. Am incercat recent un alt produs de la un alt brand care e de 10 ori mai bun si acum stiu ca se poate mult mai bine, de-abia astept sa va povestesc despre el pentru ca e un brand pe care nu-l prea vedeti la mine.

Am vrut sa incerc si un alt produs de la brand si m-am decis sa cumpar Dream Cocktail, varianta infuzata cu kale, un tratament leave-in cu aminoacizi, extract de blue sea kale, sulf si multe tipuri de vitamina B. Formula promite ca ajuta la revitalizarea si fortificarea legaturilor interne ale parului, astfel incat se vede de la prima folosire o reducere cu pana la 50% a firelor rupte de par. Se aplica pe parul spalat si uscat cu prosopul si se activeaza de la caldura uscatorului de par.

Nu pot sa zic ca produsul asta e prost, dar nici nu mi se pare ceva de neratat si clar nu l-as cumpara din nou. Daca sunteti in cautarea unui produs care sa intareasca parul si sa ajute real cu partea de fragilitate si rupere No.Breaker de la Sebastian Professional (il gasiti aici la un pret bun) e mult peste, este un produs de care eu v-am tot povestit de cand l-am descoperit si care merita din plin.


Voi ce parere aveti despre produsele de par de la Color WOW? Va plac? Va intelegeti cu ele?

Read More

Ganduri de inceput de toamna

3.9.24

Vara care tocmai s-a incheiat a fost una dintre cele mai grele din viata mea, s-au intamplat foarte multe lucruri, am fost obosita mai mult ca oricand (s-a tot acumulat oboseala, au aparut tot timpul alte probleme si am simtit de multe ori ca sunt la limita), tot timpul a trebuit sa ma adaptez la ce a aparut si lucrurile astea mi-au dat o stare de nesiguranta care nu a fost usor de digerat.

Insa in acelasi timp am simtit in fiecare zi recunostinta pentru educatia pe care am primit-o, pentru experientele de viata care m-au adus in punctul asta, pentru ca nu plec capul in fata lucrurilor mai putine placute, pentru ca am forta sa ma ridic de fiecare data indiferent de situatia cu care ma confrunt, pentru ca simt si vad intr-o lume care pe zi ce trece mi se pare tot mai superficiala si nepasatoare.

Am "inghitit" multe pastile amare, am simtit ca explodez de furie de extrem de multe ori (si furia este un sentiment absolut normal care trebuie trait ca atare), am vrut sa distrug multe in jurul mult cand s-au depasit niste limite de bun simt, am plans, m-am inchis in mine, am "digerat" tot ceea ce am trait si cand am simtit ca sunt eu ... am ridicat capul si mi-am vazut de viata.

M-am simtit de multe ori neputincioasa si asta a venit la pachet cu frustrarea, m-am simtit de multe alte ori extrem de fericita pentru ca am putut sa fac niste lucruri pe care altii imi tot spun ca ei nu ar fi putut sa le faca, dar eu nu ma compar cu altcineva ... fiecare dintre noi are drumul lui si propriile experiente de trait, fiecare merge inainte (sau sta pe loc sau da inapoi) in functie de multi factori, eu ma concentrez pe ce tine efectiv de mine si ce pot face eu.

Vara asta mi-a aratat inca o data ca sunt lucruri si situatii care nu vor fi vreodata in controlul nostru si singurul lucru pe care il putem controla este reactia noastra la ceea ce se intampla. Si eu asta fac: caut ceva bun in orice traiesc, incerc sa invat de fiecare data, incerc sa fiu mai buna decat ieri si incerc sa nu las ceea ce e in jurul meu sa influenteze ceea ce sunt si simt eu.

Ce planuri am pentru toamna asta? Sa fiu fericita! 

Tu ce planuri ai toamna asta?

Read More

7 intr-o saptamana #459

1.9.24

A fost o saptamana plina si grea, s-au intamplat extrem de multe lucruri la care nu m-am asteptat, am fost mereu in lupta cu timpul, a trebuit sa ma adaptez si sa fac chestii la care nu m-am gandit vreodata ca o sa ajung sa le fac. Insa viata uneori te pune in niste situatii in care nu prea ai alternative, eu sunt genul de om care atunci cand da de o problema o infrunta direct si gaseste solutii ... asta am facut si acum, dar am incercat sa nu uit de momentele alea mici de suflet ..

La inceputul verii cand a fost situatia cu blanoasele mele care s-au dus am avut multe alte probleme (ca doar belelele nu vin singure niciodata) si una dintre ele a fost legata de bucatarie - nu am avut cand sa ne ocupam atunci cand a aparut problema, a dus la altele si in final am ajuns la o renovare totala cu schimbat mobila si multe cheltuieli. 

Asa ca ultimele zile au fost cu mancare comandata, cu multa curatenie si cu multe drumuri pentru a cumpara diverse lucruri de care aveam nevoie. Este o cheltuiala mare care a venit dupa o perioada grea si care nu mi-a picat bine deloc, dar asta e ... sper sa terminam cat mai repede si sa ne vedem de ale noastre.


Au fost multe drumuri de facut pentru ca bineinteles ca n-am scapat de neseriozitate si oameni fara cuvant, au fost multe de cumparat, dar si multe de facut efectiv, asa ca am incercat sa fiu atenta la pielea mea pentru ca de cand a inceput nebunia asta au aparut semne de deshidratare si diverse iritatii. Cred ca v-am mai spus de produsele de la Haan, imi plac mult si mi se par perfecte pentru luat in geanta.

Am incercat sa consum multe fructe si legume in perioada asta, de pe Sezamo imi plac mult strugurii Cotton Candy (cu aroma de vata de zahar) si mixul de rosii cherry de la Nasul Rosu, asa ca nu lipsesc aproape niciodata cand dau comanda la ei. Au multi furnizori noi pe site in ultima perioada, mie imi place sa descopar mici producatori locali si sa incerc produse noi.

Mi-am mai luat o pereche de Skechers, Bob Unity Sleek Waves, pentru ca i-am gasit on-line la 40% din pretul pe care il au in magazinele de la noi. Pentru mine talpa de la Skechers ramane cea mai comoda si atunci cand am mult de mers aleg mereu Skechers - am sandale, pantofi sport, ghete de iarna si de trekking de la ei si n-am fost dezamagita pana acum.

Cand am simtit ca lucrurile ma apasa si nu mai pot sa respir (si am simtit-o de multe ori in ultimele 2 saptamani) am evadat pentru cateva zeci de minute. Am noroc sa am 2 parcuri mari aproape de mine si pot ajunge repede la o plimbare. Parcul Sticlariei e salbatic si aproape gol mai tot timpul, asa ca atunci cand am nevoie sa ma adun e alegerea mea.


Saptamana voastra cum a fost?

Read More