Uneori o pauza e tot ce ai nevoie

22.8.24

Mi se pare extrem de periculoasa perioada in care traim si cand zic periculos ma refer la faptul ca de cele mai multe ori uitam de noi, de nevoile noastre, de ce ne bucura. Suntem tot timpul in alerta, avem mereu ceva de facut, ne-am obisnuit atat de tare sa fim stresati incat asta a ajuns normalitatea noastra. Eu nu asta imi doresc, asa ca sunt mereu in cautare de lucruri care sa ma ajute si pauzele, fie ele si mici, ma ajuta mult.

Sunt zile cand ritmul de munca e unul mai mult decat alert, cand simt ca nu imi ajunge timpul, cand apar probleme peste probleme, cand simt ca nu mai am aer ... in astfel de zile imi reamintesc sa fac pauze, fie si cate 2-3 minute, pauze in care imi reglez respiratia, ma ridic si ma misc putin, imi pun ceva de baut sau pur si simplu imi las mintea sa se odihneasca. 

De multe ori am langa mine, in zona unde lucrez, un roll-on cu uleiuri esentiale, un mist cu o aroma relaxanta sau un alt lucru care sa ma faca sa ma concentrez putin pe mine si pe nevoile corpului meu. In perioadele foarte grele incerc sa fiu si mai atenta la detaliile astea pentru ca asa am evitat intotdeauna sa ajung intr-o faza de epuizare mentala si fizica.

Uneori pauza asta poate sa insemne sa-mi prind parul, sa aplic un mist hidratant cu fermenti pe ten sau sa folosesc un balsam de buze care imi place. Alta data poate sa insemne sa folosesc un spray parfumat pe piele sau pe haine, iar alte dati poate sa fie o melodie pe care o ascult si pe care o las sa ma plimbe in alte locuri. 

Fiecare se relaxeaza diferit si e normal sa fie asa, important e sa luam pauza aia care sa ne ajute sa ne limpezim mintea, sa ne reconectam cu corpul nostru si sa invatam sa spunem stop atunci cand simtim ca e prea mult.

Nu pot sa scriu despre asta si sa nu vorbesc de alimentatie pentru ca au fost multi ani cand ritmul meu de lucru era atat de plin incat nu apucam sa mananc. Si asta s-a vazut, am inceput cu o gastrita, a urmat un ulcer si am stiu ca nu pot sa continui asa. In ultimii ani am fost extrem de atenta la sanatatea florei intestinale, la alimentele care imi hranesc corpul, la modul in care ma simt in functie de ce consum si asta m-a ajutat mult.

Nu sunt nici pe departe adepta suplimentelor, dar tinand cont de ce calitate are hrana si de ritmul de viata in care traim cred ca fiecare trebuie sa caute solutiile potrivite pentru propria persoana. Eu nu am vreodata probleme cu imunitatea si ma imbolnavesc extrem de rar, dar am grija sa ii ofer organismului ceea ce are nevoie. Nici pe departe nu sunt unde as vrea sa fiu, sunt lucruri si probleme la care nu am gasit solutii, dar incerc sa fac cumva sa-mi fie bine si sa pun cat mai putina presiune pe corpul meu.

Pe vecinul meu il stiti, in timpul saptamanii ma duc aproape zilnic la el sa vad ce face - a avut niste probleme de sanatate cand era mic si l-am verificat o perioada, iar acum l-am obisnuit asa - si e pauza mea. Fie ca il mangai si vorbesc 2 minute cu el, fie ca ma joc cu una dintre blanoasele mele momentele astea ma ajuta sa ma echilibrez, sa ma conectez la ceva ce-mi face bine si ma fac sa zambesc.

Tu iei pauza atunci cand corpul iti spun sa o faci?

Trimiteți un comentariu