Ganduri despre ... viata

1.8.24

Pe 30 a fost ziua mea, am facut 45 de ani. Mi se pare ireal cand scriu 45 pentru ca nu ma simt si nici nu arat de anii astia, viata mea e departe de ceea ce imi imaginam eu ca va fi existenta mea la varsta asta, dar nu ma plang. Sunt impacata cu mine, chiar daca am trecut prin multe in ultimul an, nu am multe din lucrurile pe care m-am gandit ca o sa le am, am multe altele la care nici nu m-am gandit ca le vreau si ca-mi trebuie ca sa fiu bine. 

Dar cel mai important mi se pare ca iau fiecare zi asa cum vine, dau tot ce pot si ma bucur cand imi iese, iar daca nu imi iese nu mai pun presiune pe mine si nu ma mai chinui cu ganduri cum faceam alta data. Sunt multe lucruri la care inca lucrez pentru ca tot ce s-a intamplat a lasat urme adanci si trebuie sa fac pace cu ... multe. S-au inchis multe capitole in viata mea, unele cu forta si total neasteptat, asa ca totul e in schimbare ...


In toata perioada asta am avut un sentiment de recunostinta pe care nu l-am incercat multi ani din viata mea - si nu ma refer la #grateful, ci la un sentiment care imi aduce aminte cat de norocoasa sunt ca simt, ca imi pasa, ca pot sa fac si sa ajut, ca pot sa simt empatie, ca pot sa iau pozitie cand ceva nu mi se pare corect (cu ghilimelele de rigoare), ca pot sa vad detalii, ca inteleg nuante si ce nu e vizibil cu ochiul liber, ca pot sa tin cont si de altii, ca nu ma las influentata de ce e in jur si ca nu raspund la rau cu rau. 

Habar nu am ce va aduce ziua de maine, nu stiu daca o sa avem o vacanta mai lunga de 3 zile anul asta, nu stiu ce ma asteapta dupa colt, dar stiu ca am putere sa fac fata la orice si nu numai ca am putere, dar pot sa fac asta intr-un mod care se simte normal ... imi doresc cu tarie sa nu mai pierd vreun suflet drag pentru ca a fost prea mult, in acelasi timp sunt realista si stiu cum e viata ... asa ca imi doresc sa fie blanda.

Imi doresc sa vina zile frumoase, cu liniste, cu bucurii, cu noutati, cu lucruri care sa ma ajute sa evoluez si sa cresc, imi doresc sa ma bucur de natura, de cer si de aer curat, imi doresc sa zambesc, sa iubesc si sa ma simt bine, imi doresc sa fim putin mai buni si sa ne pese mai mult ...

4 comentarii