Bucurii de zi cu zi

8.8.24

Anul asta a fost greu si a venit dupa un an greu si el, asa ca am incercat in fiecare zi (chiar si in alea in care nu mai vedeam nimic bun si au fost multe, din pacate) sa ma "agat" de bucuriile alea mici, alea care iti fac sufletul sa vibreze si care te ajuta sa te bucuri, fie si pentru cateva secunde. Lucrurile care te macina nu se vad in mediul on-line, chiar si cand le pui in cuvinte, oamenii se uita la poza/ video si nu retin mare lucru, dar ele se intampla si sunt acolo si trebuie sa facem cumva pace cu ele.

Alma este o bucurie si ma gandesc de multe ori ca trebuia sa o cheme Happy, chiar daca a imbatranit si se misca tot mai greu, nu prea mai are deloc dinti si oboseste, are acelasi spirit care nu are cum sa nu te faca sa zambesti. Este un catel deosebit si ma bucur extrem de tare ca am reusit sa o salvez de pe strada si sa petrecem mai mult de 10 ani impreuna - e fericita cand ii acorzi atentie si eu incerc sa-mi fac timp mereu sa ii spun ca e o minune.

Florile, parfumurile, produsele pentru buze care imi plac, o crema cu o textura care seamana cu un rasfat - toate astea sunt lucruri de care ma bucur sau, mai bine spus, de care am reinvatat sa ma bucur pentru ca au fost perioade cand am trait mecanic si am uitat sa ma uit in jur si mi-am promis ca nu o sa mai ajung acolo, indiferent de ce se intampla in viata mea.

 

Momentele mele cu mine, indiferent ca e o vorba de un dus rapid sau de o baie lunga, de 5 minute cu castile in urechi, de cateva pagini citite in tihna, de un video care ma face sa zambesc sau sa invat ceva nou, de o carte de colorat, de o plimbare scurta, toate astea sunt lucruri pe care le apreciez. 

Si nu numai ca le apreciez, dar ma bucur ca sunt in stare sa le apreciez pentru ca vad in jurul meu oameni care au uitat de ei, de viata, de bucurie, care au senzatia ca tot ce trebuie sa faca e sa bifeze niste lucruri pe o lista a "fericirii".

Lucrurile pe care le fac pentru mine si corpul meu - toate ma ajuta sa raman in echilibru si sa fiu intr-o stare de bine. Fie ca e vorba o plimbare scurta (as vrea sa scriu antrenament, dar sala e in renovare si nu vreau sa ma duc in alta parte pentru ca am nevoie de stabilitate pentru a ma reintoarce unde eram acum 2 ani), de un masaj, de timp petrecut cu cineva drag sau de ceva nutritiv de mancare.

Vara asta a fost vara salatelor din multe motive, combinatia sparanghel cu rosii cherry si branza de capra e una care imi place la nebunie si pe care o fac des. La fel de mult imi place sa imi satisfac poftele atunci cand le am: ciocolata asta de la Lindt a fost o editie limitata si mi-a placut la nebunie, alta data poate sa fie o inghetata care imi place sau cine stie ce alta nebunie.

Tu ce bucurii ai avut azi?

Trimiteți un comentariu