Se poate si asa #53

29.8.24

Au trecut un pic peste 2 luni de la ultima postare cu produse consumate, asa ca m-am gandit ca e tocmai bine sa termin vara pe blog cu o postare cu produse terminate si sa scap de ambalajele goale. Nu am oprit toate produsele, dar tot s-au adunat destule. Unele mi-au placut, altele nu, am vrut sa termin produse care erau incepute de ceva vreme, dar si sa folosesc produse care imi plac si imi dau o stare de bine.

O sa incep cu protectia solara pentru ca m-am ingrozit vara asta cate arsuri solare am vazut in jurul meu si cati oameni care cred ca o piele neagra e o dovada de ... ei stiu de ce. Am terminat 3 produse pentru ten de la Skin1004, Korres si Beauty of Joseon, pentru corp insa nu am sa va arat niciunul pentru ca tot ce-am inceput am dat mai departe celor apropiati care au plecat in vacante vara asta (asa fac in fiecare an - nu consum nici eu produse aiurea si ma asigur si ca se protejeaza cand pleaca).

Am folosit multe produse pentru ten pentru ca tenul meu a fost permanent supus factorilor de stres si caldurii excesive. Spuma de curatare de la Biotrade mi-a placut mult, desi nu ma asteptam, la fel de mult mi-au placut laptele demachiant de la Apivita, spumele de curatare de la Korres si Skin1004 (am avut variante travel) si gelul de la Symbiosis pe care l-am mai avut. Am mai terminat un exfoliant de la Yves Saint Laurent (foarte parfumat) si 2 ape micelare de la Lancome si Yves Rocher.

De la Filorga am terminat o crema si o masca, de la Apivita 2 mini creme, iar de la Paula's Choice boosterele cu peptide si vitamina C pentru ten si cel cu acid hialuronic si peptide pentru buze, dar si o mini crema hidratanta cu vitamina C pe care o am si in varianta full size. Crema de la Laneige a fost o surpriza pentru mine si mi-a placut la nebunie, iar Anti Imperfection Hero de la Pupa Milano m-a salvat de multe ori vara asta (o alta surpriza mai mult decat placuta).

Pentru corp am terminat cateva produse exfoliante, cele de la Lavish si Organic Shop mi-au placut la nebunie si am deja altele in baie, in schimb produsul de la Bath & Body Works a fost o dezamagire pentru mine. Aroma Wild Sand imi place mult, dar la cat costa exfoliantul asta ma asteptam sa nu crape ambalajul in partea de sus, sa nu ramana toate particulele exfoliante pe fundul cazii si nici sa nu fie atat de greu de scos produsul din tub. In plus mereu am gasit apa in capac, nu stiu cum, nu mi s-a intamplat cu nici un alt produs, nu stiu daca altele sunt la fel pentru ca e singurul pe care l-am incercat, dar nu o sa-l mai cumpar.

Am terminat multe geluri de dus, v-am mai spus cred ca asta e vara in care am facut cele mai multe dusuri. Mi-au placut la nebunie cele de la Rituals, Korres si Lavish, dar si cele de la Tesori d'Óriente, Alviana si Treets Traditions au fost un rasfat in multe zile.

Pentru par am consumat destul de multe produse, dar a fost pe principiul "hai sa termin ce e inceput", asa ca am cateva variante de sampon si balsam de la Garnier, Yvex Rocher, Sachajuan, Pupa Milano si Aussie, dar si cateva masti de la Eva-Nyc (nu se gaseste la noi brandul asta), Wella, Joico si Amika. M-am vopsit tot cu Loncolor si am terminat mai multe variante mini de tratament Ultimate Repair de la Wella.

Am lasat la final mai multe produse combinate, insa aici ar fi putut sa fie mai multe pentru ca n-am pastrat cremele de maini (le-am aruncat pe unde le-am terminat si chiar am folosit multe vara asta pentru ca mainile mele saracele au avut de-a face cu multe), mostrele de parfum (nu stiu de ce nu am fost atenta la asta - dar nici n-am descoperit vreun parfum extraordinar) si mastile pentru ten de tip servetel.

Lactovit este singurul deodorant pe care il folosesc si am terminat mai multe recipiente, gelul de ras de la Olay a mai aparut pe blog pentru ca pe el il iau mereu, iar pentru unghii am terminat - din nou - un spray de uscare de la Artdeco si dizolvantul fara acetona de la Eveline Cosmetics (un produs ieftin si bun pe care il folosesc de ani de zile).

Mastile, mostrele la plic si altele de gen mi se par cel mai greu de pastrat, mereu curg, se lipesc se intampla ceva cu ele, asa ca tot ce-am oprit de data asta (dar au fost mai multe folosite) sunt mastile pentru maini si picioare de la L'biotica, servetelele pentru sters vopseaua de pe piele de la L'Óreal, ceva pentru par tot de la L'Oreal (candva vreau sa iau full size gama asta) si plasturii pentru ochi de la Augustinus Bader care nu m-au impresionat deloc si care mai sunt si extrem de scumpi.

Voi ati folosit multe produse vara asta?

Read More

Ingrijirea de dimineata cu produse Beauty of Joseon

27.8.24

Mie dimineata nu imi place sa folosesc multe produse, nici cand e cald, nici cand e rece, e ceva ce-am mai mentionat pe blog si care nu s-a schimbat. Imi permite si tenul, unul normal fara mari probleme, sa nu intind mana dupa multe produse, asa ca azi am zis sa va arat o rutina de dimineata, simpla si eficienta, cu cateva produse de la Beauty of Joseon, un brand apreciat la noi si cu preturi accesibile. 

Beauty of Joseon este unul dintre cele mai cunoscute branduri coreene de la noi, insa la ei nu este atat de folosit precum in Europa. Brandul s-a lansat in 2013, insa istoria incepe cu dinastia Joseon care a condus Coreea in perioada 1392 - 1897. Produsele lor se gasesc in multe locuri si pe multe siteuri, eu obisnuiesc sa le iau de aici pentru ca am gasit cele mai bune oferte - codul SOLE8602 va aduce o reducere suplimentara de 5% la orice produs de pe site.

Dimineata pentru mine inseamna: curatare, toner/ esenta de preferat cu cat mai multi antioxidanti, in unele zile ser (daca simt nevoia sau tenul meu trece printr-o perioada in care are nevoie de ajutor sau vreau sa tratez o problema anume) si neaparat o crema cu protectie solara. 

Curatarea in unele zile poate sa insemne doar apa, in altele poate sa implice un produs de curatare daca tenul cere asta, iar in altele poata sa insemne o exfoliere usoara. Apricot Blossom Peeling Gel a fost cumparat din impuls sa vad cum e si nu pot sa zic ca m-a convins precum alte produse ale brandului: are o formula cu 19% apa din flori de Prunus Mume si 8% celuloza de origine vegetala, are textura de gomaj care nu agreseaza deloc pielea si face ce promite, dar ceea ce nu imi place este senzatia pe ten - am mereu impresia ca mi se formeaza mazga pe ten (e doar o impresie) si simt nevoia sa ma clatesc de mai multe ori. Produsul in sine e ok, dar textura nu e la nivelul altor produse de genul asta pe care le-am incercat si de-asta nu m-a convins, il folosesc cand simt nevoia si astept sa se termine sa "scap" de el.

Esenta hidratata cu ginseng imi place la nebunie si o folosesc aproape zilnic (cand am timp si chef fac layering cu un alt produs de genul asta si e exact ce trebuie), formula are 80% apa de ginseng si 2% niacinamide, dar si pantenol, adenozina, alantoina si fermenti, mi se pare un produs foarte bine gandit si care poate fi folosit dimineata cu succes fara sa ai senzatia ca ai mai adaugat un pas care te costa timp.

Glow Deep Serum cu 68% apa din tarate de ovaz si 2% alpha arbutin nu e la prima aparitie pe blog, l-am mai avut si mi-a placut mult, iar cand tenul meu e tern si neuniform ma intorc la el pentru ca este un produs gandit pentru a oferi luminozitate pielii. Imi place textura, imi place cum se simte si ce face, iar pretul este mai mult decat accesibil pentru formula pe care o are. 

Am fost tentata sa incerc si varianta cu ceai verde si pantenol (cea cu propolis nu ma tenteaza, cea cu ginseng asa fi incercat-o daca nu avea si snail mucin), insa m-am intors tot la produsul asta pentru ca imi place mult. Ce nu imi place este sticla transparenta (e mata si asta ajuta putin) pentru ca alpha arbutin este sensibil la lumina si caldura, dar am grija cum tin produsul si incerc sa-l folosesc repede dupa ce il deschid.

Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ a fost laudat de multe ori de mine, asa ca nu o sa insist. Imi place formula cu 30% extract de orez, extracte fermentate din cereale, multe vitamine si ingrediente benefice pentru piele, imi place textura lejera care se absoarbe imediat, ochii mei sensibili il tolereaza foarte bine, iar pretul mi se pare de vis pentru ce ofera. Din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai bune produse cu SPF de pe piata si de cand l-am descoperit (tarziu pentru ca am crezut ca e doar hyped cand l-am vazut atat de laudat) il am mereu in casa si am si varianta la 10 ml pentru deplasarile scurte.

Serul cu SPF nu ma tenteaza deloc pentru ca are uleiuri esentiale in formula, stickul in schimb mi se pare foarte interesant, insa nu l-am luat pentru ca are finish mat si eu nu asta caut, in conditiile in care eu folosesc stickul pe tatuaje si pe alunitele de pe corp daca stau prea mult in soare si consider ca e cazul sa fac ceva (dar nu prea stau in soare, asta e alta poveste).

Ce ma mai tenteaza de la ei si probabil candva pe viitor o sa incerc: serul pentru ochi si ginseng si retinal, laptele cu orez si balsamul de curatare. Ce produse va plac de la Beauty of Joseon?

Read More

Uneori o pauza e tot ce ai nevoie

22.8.24

Mi se pare extrem de periculoasa perioada in care traim si cand zic periculos ma refer la faptul ca de cele mai multe ori uitam de noi, de nevoile noastre, de ce ne bucura. Suntem tot timpul in alerta, avem mereu ceva de facut, ne-am obisnuit atat de tare sa fim stresati incat asta a ajuns normalitatea noastra. Eu nu asta imi doresc, asa ca sunt mereu in cautare de lucruri care sa ma ajute si pauzele, fie ele si mici, ma ajuta mult.

Sunt zile cand ritmul de munca e unul mai mult decat alert, cand simt ca nu imi ajunge timpul, cand apar probleme peste probleme, cand simt ca nu mai am aer ... in astfel de zile imi reamintesc sa fac pauze, fie si cate 2-3 minute, pauze in care imi reglez respiratia, ma ridic si ma misc putin, imi pun ceva de baut sau pur si simplu imi las mintea sa se odihneasca. 

De multe ori am langa mine, in zona unde lucrez, un roll-on cu uleiuri esentiale, un mist cu o aroma relaxanta sau un alt lucru care sa ma faca sa ma concentrez putin pe mine si pe nevoile corpului meu. In perioadele foarte grele incerc sa fiu si mai atenta la detaliile astea pentru ca asa am evitat intotdeauna sa ajung intr-o faza de epuizare mentala si fizica.

Uneori pauza asta poate sa insemne sa-mi prind parul, sa aplic un mist hidratant cu fermenti pe ten sau sa folosesc un balsam de buze care imi place. Alta data poate sa insemne sa folosesc un spray parfumat pe piele sau pe haine, iar alte dati poate sa fie o melodie pe care o ascult si pe care o las sa ma plimbe in alte locuri. 

Fiecare se relaxeaza diferit si e normal sa fie asa, important e sa luam pauza aia care sa ne ajute sa ne limpezim mintea, sa ne reconectam cu corpul nostru si sa invatam sa spunem stop atunci cand simtim ca e prea mult.

Nu pot sa scriu despre asta si sa nu vorbesc de alimentatie pentru ca au fost multi ani cand ritmul meu de lucru era atat de plin incat nu apucam sa mananc. Si asta s-a vazut, am inceput cu o gastrita, a urmat un ulcer si am stiu ca nu pot sa continui asa. In ultimii ani am fost extrem de atenta la sanatatea florei intestinale, la alimentele care imi hranesc corpul, la modul in care ma simt in functie de ce consum si asta m-a ajutat mult.

Nu sunt nici pe departe adepta suplimentelor, dar tinand cont de ce calitate are hrana si de ritmul de viata in care traim cred ca fiecare trebuie sa caute solutiile potrivite pentru propria persoana. Eu nu am vreodata probleme cu imunitatea si ma imbolnavesc extrem de rar, dar am grija sa ii ofer organismului ceea ce are nevoie. Nici pe departe nu sunt unde as vrea sa fiu, sunt lucruri si probleme la care nu am gasit solutii, dar incerc sa fac cumva sa-mi fie bine si sa pun cat mai putina presiune pe corpul meu.

Pe vecinul meu il stiti, in timpul saptamanii ma duc aproape zilnic la el sa vad ce face - a avut niste probleme de sanatate cand era mic si l-am verificat o perioada, iar acum l-am obisnuit asa - si e pauza mea. Fie ca il mangai si vorbesc 2 minute cu el, fie ca ma joc cu una dintre blanoasele mele momentele astea ma ajuta sa ma echilibrez, sa ma conectez la ceva ce-mi face bine si ma fac sa zambesc.

Tu iei pauza atunci cand corpul iti spun sa o faci?

Read More

On repeat ... vara asta

20.8.24

Postarea ar putea fi incadrata la ... cele mai folosite produse din ultimele saptamani, daca as avea o asemenea categorie pe blog, dar nu am. Asa ca pot sa le incadrez si la produse preferate pentru ca ... daca nu mi-ar fi placut nu le-as fi folosit atat de des si nu as fi inceput sa scriu despre ele. M-am gandit ca e o postare inspirata pe final de vara.

O sa incep cu Supercharged Barrier Restoring Essence Mist de la Foreo, un produs care m-a luat prin surprindere total si pe care nu cred ca l-as fi incercat daca nu il primeam. Nu stiu de ce nu am dat atentie pana acum produselor de ingrijire de la Foreo (gadgeturile le stiu bine), dar produsul asta ... l-am folosit zilnic de cand il am, l-am luat cu mine cand am plecat. Imi place la nebunie.

Formula m-a incantat din prima: 9 tipuri de peptide (printre care si peptide de cupru de care v-am tot povestit), 2% niacinamide, centella asiatica, pantenol si alantoina. Reimprospateaza imediat tenul, calmeaza si ofera stralucirea aia sanatoasa pe care toti o cautam. Il puteti comanda direct de pe siteul Foreo, din magazinul lor de pe Emag - il gasiti aici sau de aici. E scump, dar cred ca merita fiecare leu si stiti ca nu spun asta des despre multe produse.

Colectia My Me Era de la OPI a fost gandita pentru a ne scoate din anonimat vara asta si mie mi se pare ca fiecare culoare e una care nu are cum sa nu te faca sa zambesti. Pe unghiile mele ojele de la OPI, indiferent ca vorbim de formula clasica sau de Infinite Shine, tin cel putin 5-6 zile si niciodata nu sar aiurea, ci incep sa se toceasca usor la varful unghiei.

Ca si baza eu folosesc tot OPI, oscilez intre 3 variante pe care le am, iar top coatul meu preferat este cel in ambalaj negru din gama Infinite Shine. Este un pic mai scump, dar faca o treaba nemaipomenita si pentru mine e the best.

 

Protectia solara este o prioritate pentru mine tot anul, in sezonul cald insa sunt mult mai atenta pentru ca am vazut clar in ultimii ani pete noi, alunite pe care nu le aveam (cu toate produsele pe care le-am aplicat si reaplicat) si ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa-mi expun pielea la soare fara protectie.

Stickurile le folosesc pe tatuaje si pe alunitele de pe maini, mie pe ten nu imi plac si nu le folosesc asa v-am mai spus de ce, sprayurile mi se par cele mai usor de folosit pentru reaplicare chiar daca nu stiu exact cantitatea pe care o folosesc, iar de anul trecut am inceput sa iau cu mine mereu salul cu UPF 50+ de la Soari. Astept sa apara culori noi si o sa imi iau si un poncho, pentru mine manusile nu sunt o optiune, desi mi-as dori sa fie, pentru ca intotdeauna dupa vara am alunite noi pe maini.

Gustarea mea preferata de vara asta au fost boabele coapte de edamame, un aliment pe care incerc sa-l consum mai des pentru ca este bogat in proteine si fibre. Varianta asta am luat-o de aici si este preferata mea, am mai incercat cateva si mi-au placut, dar daca ar fi sa aleg ce sa consum asta ar fi alegerea mea. Exista si o varianta cu wasabi pe care vreau sa o iau pe viitor.

Parfumul Hibiscus de la Zara, de care v-am povestit la inceputul verii, a fost spre suprinderea mea unul dintre cele dupa care am intins mana des ... imi place mult, rezista decent, nu ma oboseste deloc si imi da o stare de bine care imi place mult. Cand se raceste vremea o sa dau o fuga la Zara sa vad daca gasesc ceva care sa imi placa si pentru vremea rece.


Caldura de luna trecuta a fost infernala si m-am spalat pe par extrem de des pentru ca nu am avut cum altfel, zona capului este cea in care eu transpir cel mai mult. Am inceput in ultimele luni sa folosesc o perie d-asta care stimuleaza circulatia la nivelul scalpului, dar si alte produse pentru scalp, si cred ca ajuta - nu vad ceva dramatic, dar nici nu ma asteptam la asta pentru ca nu e realista o asemenea asteptare. 

Gama Circulation de la Puressentiel a mai fost pe blog, am descoperit-o anul trecut in primavara in Franta, dupa care au aparut si la noi produsele astea doua - pe langa ele eu mai am si crema cu efect de racire. Pentru mine vara sunt o salvare, de la caldura problemele mele cu circulatia limfatica se agraveaza si nu putine au fost serile cand mi-am simtit picioarele extrem de grele si umflate. Nu fac minuni si nu va spun asta, insa ajuta mult si eu le folosesc zilnic in perioada calda, in restul anului doar cand simt nevoia.


Pe lista de produse fara de care as fi "mancata" in sezonul cald sunt cremele calmante cu ovaz coloidal. In fiecare vara am zone pe care dermatita de contact isi face de cap si reprezinta o problema grava pentru mine. Inca folosesc Bariederm de la Uriage si gelul Ag de la Ceramol, dar crema asta de la Vaseline e ultima mea descoperire si pretul mi se pare foarte bun pentru ceea ce ofera. Eu am luat-o de aici si mi-a fost de mare folos in multe zile vara asta.

Am schimbat lenjeria de pat vara asta la cateva zile pentru ca a fost infernal si am folosit de fiecare data parfumurile de rufe de la Cashmere Aroma - pielea mea sensibila nu are vreo problema cu ele, toate miros intr-un mare fel si mirosul ramane in tesatura exact cat trebuie ca sa fie o placere si un rasfat, nu ca sa deranjeze. Pe langa cele din poza, care sunt lansate anul asta, am folosit des si Rain Drops vara asta. Mi-au trimis de curand alte cateva noutati interesante, dar va spun de ele cu alta ocazie. Un alt lucru care imi place este ca blanoasele mele nu au nici ele probleme cu parfumurile astea - folosesc sprayurile de tesaturi si unde dorm ele si nu au nici un fel de reactie.

Un alt produs care imi place mult de la Cashmere Aroma este parfumul pentru camera si sunt mai multe arome care imi plac. Marrakech a fost aroma din dormitor vara asta (tine cateva luni bune un astfel de produs spre deosebire de altele care in 2 saptamani sunt gata), iar in sufragerie o buna parte in vara am avut Cote D'Azur. Cashmere Spa isi asteapta cuminte randul si am un sentiment ca o sa imi placa la nebunie.

Voi ce ati folosit repetat vara asta?

Read More

7 intr-o saptamana #458

18.8.24

Am avut o saptamana ... nici nu vreau sa zic multe, o sa spun doar ca m-am bucurat extrem de tare cand a venit sfarsitul de saptamana. Am fost pusa in niste situatii care nu mi-au facut placere deloc si a trebuit sa iau niste decizii rapide pentru ca nu a existat alta varianta, asa ca am incercat sa ma concentrez pe bun, pe frumos, pe mine, pe lucrurile care ma bucura si sa echilibrez cumva ultimele zile ale saptamanii cu nebunia de la inceput.

 
Cred ca am mai zis si zilele trecute ca vara asta e vara cu cele mai multe dusuri de cand ma stiu, caldura a fost insuportabila in multe zile si din pacate eu am avut mult de umblat (lucruri care nu aveau cum sa fie amanate), iar la finalul zilei un dus lung si ceva care sa imi rasfete pielea au fost printre cele mai asteptate lucruri. Imi place mult Mehr in perioada asta, insa mai am o gama noua (pentru mine) de la Rituals pe care de-abia astept sa o incerc. 

Profit de ocazia asta sa va spun ca ieri am intrat rapid in Mega Mall sa ridic ceva si am vazut ca in 25 septembrie se deschide primul magazin Rituals de la noi. Nu am vazut vestea asta pe nicaieri, asa ca surpriza a fost si mai mare si chiar ma bucur pentru ca Rituals e unul dintre brandurile mele preferate cand e vorba de ingrijirea corpului, dar si de starea de bine.

 
Desi am descoperit ca am alergie la capsune, zilele trecute am mancat cateva pentru ca asa am avut pofta - oricum am multe zone unde dermatita si-a facut pe cap din cauza transpiratiei, asa ca m-am gandut ca 2 - 3 bube in plus ce mai conteaza? Asta e singurul aspect legat de alergia mea, nu e ceva grav, dar am avut grija sa evit de cand am descoperit problema. 

Va ziceam ca am primit de ziua mea cadou Bear 2 de la Foreo, asa ca l-am pus la treaba si sunt extrem de curioasa sa vad cum o sa ne intelegem pentru ca mi se pare foarte misto ce au facut cu gadgetul asta. O sa imi iau timp sa-l folosesc o perioada buna inainte de a emite vreo parere despre el, dar am asteptari mari.

Desi imi plac la nebunie parfumurile au fost multe zile vara asta cand nu m-am apropiat de ele din cauza sensibilitatii pielii mele si a caldurii excesive, insa mi-era dor de Taj Sunset de la Escada asa ca saptamana asta am tot intins mana dupa el si l-am savurat la fiecare purtare. Nici una dintre editiile limitate de vara de la Escada nu m-a prins, insa Taj Sunset e inca printre preferatele mele vara.

Caldura le-a afectat rau si pe blanoasele mele, pe langa problemele pe care le au din cauza varstei toata perioada asta a fost si este un stres suplimentar pentru ele, am incercat sa le protejez cat am putut, dar tot trebuie scoase afara si asta vine la pachet cu multe ... de-abia astept sa se raceasca putin si sa putem respira normal.

Sfarsitul de saptamana a fost cu timp de suflet, cu relaxare, cu discutii si rasete, a fost asa cum ar trebui sa fie multe dintre zilele noastre, dar nu sunt pentru ca suntem prinsi intr-o nebunie totala si pierdem timp pe care ar trebui sa-l petrecem altfel. Pentru mine urmeaza o perioada aglomerata cu multe lucruri de facut si incerc sa ma organizez cat mai bine incat sa-mi fie usor si sa nu ma stresez aiurea.

Saptamana voastra cum a fost?

Read More

3 produse de la Round Lab

16.8.24

M-am uitat in ultimul an la destul de multe videouri facute de asiatice legate de ingrijirea pielii (inclusiv pe parte de cercetare si formulare), am vazut clipuri din magazinele lor, m-am uitat la topuri facute la final de an si asa am aflat de cateva branduri care la noi sunt prea putin cunoscute, dar care in Coreea se vand extrem de bine si sunt in topuri de foarte mult timp. 

Pe lista mea au ajuns cateva branduri, asa ca am decis sa incep cu Round Lab si am luat 3 produse de pe Sole - va reamintesc ca pe Sole am un cod care va ofera 5% reducere la orice (se cumuleaza cu promotiile de pe site): SOLE8602. Le am de cateva luni bune si le-am tot folosit pentru ca am vrut sa scriu despre ele.

Prima mea alegere a fost Birch Juice Moisturizing Serum care promite ca ajuta pe partea de deshidratare si ca elimina senzatia de piele uscata, dar si ca restabileste echilibrul hidro-lipidic. Formula contine seva de mesteacan, extras din miez de ovaz, acid hialuronic, seva de Betula Platyphylla Japonica si extract de frunze de Eclipta Prostrata si nu are parfum, alcool si nici uleiuri esentiale.

Suna bine, nu? In teorie da, are o consistenta usoara, apoasa care nu se simte pe piele, se absoarbe repede si pielea se simte hidratata, dar de fiecare data cand l-am folosit am simtit ca nu e suficient, ca ii lipseste ceva, ca tenul meu are nevoie de inca ceva, lucru care nu mi se intampla cu produse cu formula mai slabe in serile cand tot ce vreau e hidratare. Nu e un produs prost, nu imi displace, dar nu m-a convins. 

Tonerele sunt best seller-urile brandului si am fost foarte curioasa in privinta lor: am luat Soybean Nourishing Toner in varianta full size si Dokdo Toner (produsul lor de top) la 100 ml. Imi plac si le folosesc cu placere, insa nu mi se pare ca sunt unice si ca nu exista altceva mai bun - pe scurt: mi se par superhyped. Sunt produse ok, dar nu exceleaza, asta e parerea mea.

Soybean Nourishing Toner are o textura usor laptoasa si este preferatul meu dintre cele doua. Formula contine extract de soia neagra din insula Jeongseon (un antioxidant cu efect antiinflamator), ceramide, extract de alge rosii, extract de trestie de zahar, adenozina si pantenol si am intins mana dupa el cand mi-am simtit tenul usor iritat si tot ce-am vrut a fost sa-i ofer hidratare si calmare. E singurul produs pe care l-as cumpara din nou daca as avea nevoie de un toner laptos si l-as gasi la oferta.

Dokdo Toner este atat de laudat, incat mi-a creat asteptari mari si poate d-asta nu sunt atat de incantata de el, desi produsul nu are nici o hiba ca sa zic asa. Este formulat cu apa de mare de pe insula Dokdo, bogata in 72 de minerale, are un complex patentat bazat pe enzimele Hatching EX-07 (care sunt prezentate ca o alternativa la AHA si BHA) si printre ingrediente gasim extract de alge rosii, extract de trestie de zahar, pantenol, alantoina si betaina. E lejer si nu incarca deloc tenul, dar nu m-a convins si cand spun asta ma gandesc ca am incercat alte produse care fac acelasi lucru care mi-au placut mult mai mult.

Ati incercat produse de la Round Lab? Cum vi se par?

Read More

Shopping, dar smart shopping

13.8.24

Mi-am luat cateva produse in ultimele saptamani, de unele aveam nevoie, altele au fost pur si simplu un rasfat pe care am vrut sa mi-l ofer. In ultimul an am incercat sa va arat ce mi-am luat doar atunci cand a meritat pentru ca nu mi se pare ca suntem intr-o perioada in care sa aruncam cu banii sau sa facem risipa, insa nici nu sunt de acord sa renuntam la micile placeri. Pentru mine a cumpara inteligent ramane varianta care nu-mi distruge bugetul, dar care imi permite sa imi iau si ce-mi pofteste sufletul.

Ca in fiecare an de ziua mea, Pupa Milano - pentru ca sunt client si am card de fidelitate la ei - mi-a oferit 50% reducere la doua produse la alegere. M-am dus in magazin cu intentia de a-mi lua ceva din gama Spa, gama pe care o stiu si-mi place mult, insa am incercat si alte produse si mi-a placut la nebunie aroma Avocado Bio din gama Fruitlovers, o gama careia eu nu i-am dat deloc atentie cand s-a lansat. Celelalte 3 arome nu mi-au spus nimic deosebit, insa asta cu avocado imi place la nebunie.

M-am decis in final la scrub si la lotiunea de corp pentru ca mi-au placut la nebunie texturile, dar si aroma pe care nu stiu cum sa o descriu - e delicata, placuta si linistitoare. Am incercat sa va arat cat mai bine texturile, scrubul este sub forma unui gel usor care exfoliaza bland si lasa pielea hidratata, iar lotiunea de corp este usoara si laptoasa, intra repede in piele si hidrateaza exact cum promite. Ambele produse sunt un rasfat pentru piele si ma bucur ca le am si pot sa intind mana dupa ele cand vreau un mic rasfat senzorial.


Desi am avut probleme cu Cargus la livrarea coletelor de la Trendyol am vazut intamplator o oferta pentru care a meritat sa risc - coletul a ajuns repede, tot fara adresa completa, dar au completat datele dupa prima interactiune pe care am avut-o cu ei. Ce m-a facut sa dau comanda? Perechea asta de Bobs Squad Chaos in nuanta Sage pe care o voiam de ceva vreme, insa n-am vrut sa dau cat a ajuns sa coste la noi.

I-am gasit cu 50% reducere exact marimea pe care o port la Skechers si in plus aveam in cont un cupon de reducere de la nu stiu ce roata am invartit pe site, asa ca in final am dat pe ei in jur de 110 lei, ceea ce mi se pare o super afacere. Pentru mine Skechers ramane brandul cu care merg la sigur pentru ca nu am avut probleme vreodata si, oricat as merge cu incaltamintea de la ei, nu ma dor picioarele. Ma bucur extrem de tare de perechea asta, mai ales ca e una dintre cele 2 nuante pe care mi le-am dorit foarte mult.

Despre Trendyol insa am mixed feeelings, chiar daca am luat niste super chestii de la ei la preturi foarte bune. Cand a ajuns comanda asta in tara am intrat pe site sa verific adresa de livrare ca sa stiu ce spun la Cargus si am gasit o alta pereche neagra de Skechers la un super pret - mai erau 3 bucati, am dat comanda in secunda urmatoare, aveam un cupon de 25 lei pe care mi-l oferisera ei pentru intarzierea de la prima comanda si m-am entuziasmat de ce mi-am luat. Si am mai pus in cos si un alt produs pentru a ajunge la 100 lei ca sa nu platesc transport.

A doua zi am primit un rahat de mail (nu pot sa ii zic altfel) in care imi spuneau ca le pare rau ca a trebuit sa anulez comanda si ca uite 15 lei. Am intrat la ei pe chat si le-am zis ca eu n-am anulat nimic si mi se pare de cacao formularea, celalalt produs a fost expediat, incaltamintea nu. Ca isi cer scuze ca ei au anulat, ca stocuri, numai minciuni, raspund prompt si frumos, nu am ce comenta din punctul asta de vedere - am o vaga senzatie ca este o tactica pe care o practica des pentru a te agata cu un pret mic la ceva si a livra doar ce mai pui in cos, nu si "afacerea" pentru ca de multe ori ai oferte/ cupoane care se aplica la o anumita valoare. Practic voucherul initial de 25 de lei a disparut (s-a folosit la produsul care nu se livreaza), am mai luat un produs pe care nu l-as fi luat singur si mi-au dat 15 lei ca sa ma agate cu o alta comanda, ceea ce nu se va mai intampla. Sper sa ma insel eu, dar nu cred ... dar trecand peste asta, daca aveti rabdare sa cautati pe site puteti sa va luati chestii foarte misto la preturi bune. Doar ca pe mine anumite "mici" detalii ma fac sa nu vreau sa mai cheltui bani la ei.

Pe Notino am profitat de 2 super oferte si mi-am luat niste produse extrem de misto. Fondul asta de ten a fost doar 29 lei  - da, ati citit bine: fondul de ten Cover Expert de la By Terry care are pret oficial 46 de lire a fost doar 29 lei. A fost un pont pe care l-am primit si eu, am avut noroc sa gasesc nuanta buna si mi-am luat un super fond de ten pe aproape nimic. Intotdeauna sa va uitati la sectiunea de aici pentru ca mereu sunt lichidari de stoc/ extra promotii si cadouri.

Cealalta oferta de care am profitat a fost la Bobbi Brown - mi-am luat Skin Full Cover Concealer la un super pret, am profitat si de 20% reducere (am varianta mini si imi place mult) si am primit cadou un kit cu 4 produse: Crushed Oil-Infused Gloss in varianta full size in nuanta New Romantic (mai am o alta nuanta care imi place mult de tot), rimelul Smokey Eye la 3 ml si 2 baze de machiaj (travel size) pentru ten si ochi. A fost una dintre cele mai bune oferte de care am profitat in ultima vreme.

Daca tot am dat comanda si pe site era un cod de reducere care mi-a oferit 30% reducere la multe produse am profitat si am luat din gama OPI Pro Spa exfoliantul pentru cuticule (e o noutate pentru mine, il voiam de ceva vreme, dar mi s-a parut prea scump) si uleiul in format to go pe care vi l-am aratat de multe ori si pe care il am in mai multe exemplare pentru ca am cuticule foarte uscate si asta mi se pare foarte usor de folosit.

Tot pentru unghii am luat sprayul pentru uscarea rapida a unghilor de la Artdeco, v-am mai spus de produsul asta - pentru mine e cel mai bun, doar ca nu il gasesc mereu, iar uneori e si prea scump in conditiile in care se termina destul de repede. Cu codul asta a avut un pret decent asa ca mi-am luat 2 tuburi pentru ca cel pe care il am acum e pe terminate.

Periile Wet Brush sunt singurele pe care le folosesc si v-am spus de multe ori de gama Go Green, preferata mea. Si la produsele astea au cam explodat preturile, asa ca am asteptat sa prind o oferta buna ca sa pot sa imi iau noua perie pentru scalp si o varianta noua de Treatment & Shine. Prima vine intr-o singura varianta infuzata cu ulei de lavanda si are atat peri de exfoliere, cat si de masaj si imi place la nebunie, iar cea de a doua e disponibila in 4 variante, eu de obicei iau varianta cu ulei de pepene sau de cocos, insa de data asta am luat-o pe cea cu tea tree sa vad cum e. 

De obicei le iau de pe Notino, insa de data asta oferta cea mai buna a fost pe Emag, am avut si un cod suplimentar de reducere, asa ca am facut o super afacere. Intentionez sa scriu o postare despre produsele de la Wet Brush pe care le am, asa ca daca va intereseaza detalii sa stiti ca urmeaza.

Ultimul produs de care vreau sa va spun este un demachiant bifazic pentru ochi de la Bielenda pe care l-am luat tot cu o super reducere de pe Notino. A fost pana in 10 lei, eu v-am mai povestit despre produsele astea (am avut mai multe variante) anii trecuti: ieftine, blande, eficiente si ochii mei sensibili le tolereaza foarte bine, asa ca nu vad sensul sa arunci banii pe altceva.

Voi de ce oferte bune ati profitat in ultima perioada?

Read More