Lucruri pe care le fac pentru starea mea de bine

9.7.24

Prioritatea mea e modul in care ma simt pentru ca ultimele 18 luni au fost de multe ori prea mult si au fost multe situatii in care as fi putut sa clachez daca nu gestionam situatia bine. Au fost multe nopti fara somn, multe probleme aparute de nicaieri, multi bani cheltuiti, multe lucruri pe care a trebuit sa mi le refuz pentru ca altii au avut nevoie de mine. Am facut toate astea pentru ca asa am simt si nu ma vait, dar a fost al naibii de greu si fiecare zi a venit cu o alta provocare.

Ce m-a ajutat in perioada asta? Sa-mi folosesc mintea pentru a crea, pentru a gasi solutii, pentru a face lucrurile mai suportabile, pentru a incerca sa usurez cumva situatia si pentru mine, dar si pentru cei din jurul meu. Munca mea inseamna si parte de creatie, e greu sa faci asta cand nu te odihnesti cum trebuie, dar am incercat sa functionez asa cum trebuie si de cele mai multe ori mi-a iesit.

M-am folosit de tot ce-am avut la indemana ca sa imi fie bine si sa imi fie mai usor sa pot sa fac lucrurile asa cum mi-am dorit. M-au ajutat mult roll-on-urile cu uleiuri esentiale atunci cand m-am simtit extrem de obosita si am avut nevoie de ceva in plus. Am cateva de la Puressential, Aura Cacia, Tisserand si intind mana dupa ele cand simt ca ma pot ajuta.

Plimbarile scurte cu Alma si Tasha, desi tot mai greoaie pentru ca si ele au probleme care vin cu inaintarea in varsta, ma ajuta sa ies din ritmul ala alert, sa privesc cerul si sa ma relaxez putin. Alma este un catel deosebit care de cate ori primeste un pic de atentie se transforma intr-un bulgare de fericire si asta ma face mereu sa zambesc.

Alimentatia e extrem de importanta pentru mine si mi-a luat mult sa ajung intr-un punct in care sa stiu ce imi face bine si ce nu, am incercat multe pana mi-am dat seama care e stilul de viata cu care ma simt cel mai bine. Si in functie de asta fac alegerile cele mai potrivite pentru mine. Nu imi impun sa mananc aia si sa nu mananc aia, sunt doar atenta sa aleg alimente nutritive care sa ii ofere ceva corpului, nu sa consum calorii goale care nu ma ajuta in vreun fel.

Nu gatesc dupa retete, nu am facut vreodata, insa imi plac sa citesc carti si sa ma uit la oameni care gatesc ca sa vad cum combina anumite alimente, sa gasesc inspiratie si sa descopar alimente noi pe care poate nu m-as fi gandit altfel sa le incerc.

Ingrijirea pielii, parfumul pe care il port intr-o zi, baile lungi, momentele de rasfat toate sunt pentru mine si pentru echilibrul meu. Nu fac lucrurile pentru ca trebuie, nu le fac pentru ca asa a zis nu stiu cine sau ca am citit eu nu stiu ce, in orice fac caut o placere cat de mica, caut acel sentiment de satisfactie ca am facut ceva pentru mine si starea mea de bine.

Aleg ce produse folosesc in functie de cum ma simt si de ce anume consider ca au nevoie pielea sau corpul meu, nu imi place sa urmez reguli si nu traiesc dupa un program. Nu pun etichete cu data de incepere la produse, nu ma fortez sa folosesc ceva ce nu imi place, aleg constient pentru a-mi fi bine si a ma simti bine.

Mi-am luat un abonament la masaj si, pe langa el, mi-am mai luat cateva masaje cu terapeuta indoneziana de la Urban Masaj de care cred ca am mai pomenit pe blog - am fost deja la cateva sedinte si mai am programate pentru inca cateva saptamani. Ultimele luni au fost crunte si au fost multe zile cand am strans din dinti de durere, muschii si articulatiile mele s-au resimtit si incerc sa ma pun pe picioare.

Primele sedinte nu au fost cele mai placute pentru ca pe durere e greu sa lucrezi, dar lucrurile deja sunt mult mai bine si de acum incolo sper sa fie sedinte de relaxare si mai putin de recuperare, mai ales ca mi-am pus cateva in weekend pentru a ma bucura si mai mult de ele.

Sunt multe lucruri pe care le fac pentru mine si binele meu si as putea sa scriu mult si bine, dar o sa ma opresc la mers ... plimbatul ala linistit cand stau si ma uit la cer, ma minunez de nori, vad soarele cum se joaca, miros o floare, ma bucur ca sunt si ca pot. Am invatat sa accept ce nu pot schimba (nu in totalitate, dar in cea mai mare parte) si sa ma bucur de ce sunt si de ce tine efectiv de mine. 

M-am consumat multi ani gandindu-ma daca as fi putut sa fac lucrurile altfel, intrebandu-ma de ce si pierzand timp cu lucruri care nu tineau de mine. Nu vreau sa mai fac asta, actiunile celorlalti le apartin si nu e treaba mea sa inteleg de ce cineva procedeaza intr-un anume fel. Treaba mea e sa nu las actiunile celorlalti sa ma afecteze si schimbe ceea ce sunt de fapt.

Tu ce faci pentru starea ta de bine?

Trimiteți un comentariu