Ce poate face Kiwi de la Foreo pentru porii tai

18.7.24

Mi-a luat ceva timp sa-mi adun gandurile si sa scriu despre Kiwi de la Foreo pentru ca viata m-a luat pe sus si, in plus, am vrut sa am timp suficient sa incerc produsul asta inainte sa va povestesc de el. Am fost la lansarea brandului in Romania acum multi ani, am o perie de curatare Luna pe care o folosesc cand si cand si pe viitor ma gandesc la unul dintre dispozitivele lor Bear, dar asta e o alta poveste ... si o sa va spun alta data mai multe.

Am primit Kiwi de la Foreo si initial m-am gandit ca nu o sa il folosesc foarte des din cateva motive: porii mei nu sunt deloc dilatati si nu prea am puncte negre. Practic am textura a pielii pe pometi si niste puncte negre pe lateralul nasului, in rest nu am probleme in acest sens pentru ca tenul meu este unul normal care nu prea secreta sebum, asa cum am vazut la scanarile pentru ten pe care le-am facut in timp (scanarea cu Observ520 mi-a clarificat aspectul asta si mi-a lamurit multe lucruri).

Ce e Kiwi si ce face? Foreo spune ca este cel mai rapid, sigur si eficient mod de a scapa de punctele negre - e un dispozitiv care combina functia de aspiratie calibrata cu vid cu tehnologia LED cu lumina albastra. Practic indeparteaza punctele negre si impuritatile, reduce dimensiunea porilor, iar prin lumina albastra previne si aparitia cosurilor pentru ca distruge bacteriile. In plus ajuta ca produsele folosite sa fie mai usor absorbite, deci sa fie mai eficiente.

Ce imi place la Kiwi:

- se incarca usor si repede, il poti folosi aproape 2 ore dupa o incarcare completa

- materialele din care este facut sunt sigure si rezista in timp: otel medical care nu este supus coroziunii si silicon delicat ultra-igienic

- filtrul de silicon garanteaza impermeabilitatea 100% si nu este nevoie sa fie schimbat vreodata

- are 6 intensitati de tratament (si chiar e nevoie de ele)

- este compatibil cu aplicatia Foreo for You

- lumina albastra (415 nm) nu doar ca distruge bacteriile de pe piele, dar si sterilizeaza dispozitivul

- are un singur buton universal pentru dechidere/ inchidere si asociere prin bluetooth

E foarte usor de folosit, tenul trebuie sa fie curat si uscat, se apasa butonul si se regleaza intensitatea, tenul trebuie usor intins, se pozitioneaza capatul de aspirare pe ten si se misca rapid cu miscari ascendente. In cazul in care aveti multe puncte negre inainte de a incepe puteti sa aplicati un prosop umed sau sa stati deasupra unei bai de abur pentru a "deschide" porii - atentie insa sa fie tenul uscat cand folositi efectiv dispozitivul Kiwi.

Din fericire (pentru mine) si din nefericire (pentru acest review) nu pot sa ma pronunt in privinta porilor foarte dilatati si a texturii pielii pentru ca nu am problema asta, insa pot sa va spun ce a facut pentru mine: m-a scapat de punctele negre de pe lateralul nasului (de care nu am reusit sa scap decat putin cu exfoliantii chimici - si efectul este unul care dureaza) si face o treaba foarte buna pe partea de indepartare a bacteriilor (am vazut asta in perioada de final a blanoaselor mele cand am pus mana pe diverse, fara sa vreau mi-am atins fata si m-am trezit cu surprize neplacute).

Insa vreau sa mentionez 2 lucruri si sa tineti cont de ele daca va tenteaza sa incercati Kiwi. Puterea de aspiratie este foarte mare chiar si la intensitate mica (eu mai mult de 3 nu am folosit, de obicei raman la 2), daca aveti un ten cu probleme de vascularizare nici sa nu va treaca prin cap sa il incercati. Conteaza foarte mult sa nu insistati pe o anumita zona si sa va miscati repede, am facut eu greseala sa insist pe lateralul nasului unde nu prea ai cum sa intinzi pielea cum trebuie si m-am trezit cu o zona inchisa la culoare care a avut nevoie de cateva ore sa dispara.

Intentia mea a fost sa scriu reviewul asta din 2 perspective pentru ca este un dispozitiv cu un potential mare si care v-a starnit si voua interesul, asa ca i l-am trimis Corinei, prietena mea, pe care voi o stiti mai bine ca Pasagera si va las mai jos impresiile ei dupa prima folosire - finalul e semnul ca va exista o continuare la ea pe blog.

Excesul de sebum și punctele negre care vin la pachet cu tenul gras sunt problemele cu care mă confrunt de peste 30 de ani. Deși folosesc 2% BHA, cine are ten gras înțelege că doar acidul salicilic nu poate să curețe complet porii și să mențină tenul fără puncte negre și filamente seboreice.

Tratamentele cosmetice cu extracții manuale sau cu vacuum îmi sunt familiare, iar în ultimii ani am urmat și tratamente cu Hydrafacial care au ca parte din procedură extracțiile cu vacuum. Nu sunt cel mai bun candidat pentru extracțiile cu vacuum pentru că mă învinețesc foarte repede, pielea mea are nevoie de atenție specială la orice procedură.

În ultima perioadă tenul meu nu mai este atât de gras, iar exfoliantul BHA + extracțiile manuale superficiale pe care le-am făcut acasă au ținut sub control punctele negre. Când am aflat că îl are Camelia, am fost foarte curioasă să testez Foreo Kiwi, un dispozitiv cu vacuum conceput pentru extracția punctelor negre. Foreo Kiwi are integrat și LED, culoare albastră, lungime de undă 415nm, eficientă pentru distrugerea bacteriilor de pe piele și de pe capul dispozitivului. (Să nu vă așteptați la rezultate după folosirea luminii LED pe piele timp de 2-3 minute o dată la 2-3 săptămâni.

Înainte de a-l folosi m-am spălat pe față ca de obicei, Omega+ Cleansing Balm și Skin Balancing Oil Reducing Cleanser, apoi am aplicat toner cu ingrediente calmante și 2% BHA lichid. Curățarea pielii înainte de extracții este importantă, iar acidul salicilic înmoaie comedoanele și face extracția punctelor negre mai ușoară. Am așteptat 15 minute ca exfoliantul să acționeze apoi am selectat pe dispozitiv treapta de putere 2 din 6 și am început să îl folosesc pe bărbie - zonă predispusă la puncte negre și mai puțin sensibilă. Puterea de sucțiune a lui Foreo Kiwi este foarte mare, trebuia să încep cu treapta 1.

Pe zonele cu piele mai sensibilă - în cazul meu lateralele nasului, spre pomeți - am făcut o singură trecere rapidă. Pe zonele cu piele mai puțin sensibile - bărbie - am făcut două treceri, cu o mișcare mai lentă, iar pe o zonă unde aveam un punct negru și am încercat a treia trecere, pielea s-a învinețit.

După folosirea dispozitivului pielea mea era foarte puțin roșie, cu o mică vânătaie pe bărbie. Ca rezultat final, curățarea punctele negre cu Kiwi comparativ cu extracția manuală superficială pe care o făceam eu (luați în considerare că sunt cosmeticiană și am făcut extracțiile corect, fără să insist și să lezez pielea) este mult mai rapidă și mai eficientă.

În seara respectivă am continuat rutina doar cu produse calmante, fără retinol sau alte ingrediente puternice. Mai întâi am curățat eventualele reziduuri cu tonerul, apoi am aplicat serul Resist Triple Active Total Repair și crema Water Infusing Electrolyte Moisturizer. A doua zi dimineață pielea nu mai era roșie, însă vânătaia s-a retras în 3 zile.

Am fost impresionată de Kiwi și întâmplarea a făcut să fie o reducere aniversară pe site-ul foreo.com, astfel că mi l-am cumpărat și chiar azi l-am primit. În general punctele negre se refac după 3-4 săptămâni, cel mai probabil asta va fi frecvența cu care îl voi folosi.

După prima folosire pot spune cu certitudine că este foarte puternic și că este nevoie de atenție mare pentru a evita vânătăile. Intentionez să scriu un articol pe blog cu impresii și rezultate pe termen lung după ce l-am folosit de cel puțin 10 ori - este foarte posibil să am rezultate mai bune cu extracțiile la treapta 1 de putere și cu mișcări mai lente.

Ati incercat vreun dispozitiv de la Foreo? Va tenteaza Kiwi? Aveti probleme cu punctele negre?

Trimiteți un comentariu