Au trecut 2 luni de cand m-am tuns si parul meu a crescut iar cu viteza luminii, lucru de care nu ma plang dar care inseamna si ca radacinile albe sunt vizibile la un timp foarte scurt dupa vopsire, asa ca trebuie sa ma vopsesc la maxim 3 saptamani pentru ca am multe fire albe si pe parul meu negru nu se vede deloc bine. Cateodata mai trag de timp intre vopsiri, dar e din ce in ce mai greu, asa ca sunt cateva aspecte de care tin cont cand aleg vopseaua pe care o folosesc: acoperirea firelor albe de par, cum se simte scalpul dupa vopsire si pretul.
Anul asta cel mai des am folosit vopseaua de la Loncolor, iar la ultima vopsire am ales Expert Oil Fusion, vopsea de par fara amoniac de care v-am mai povestit pe blog. Are o formula cu unt de shea, fosfolipide si ulei de floarea soarelui si am ramas tot la Negru, desi as fi vrut sa incerc si Negru Albastrui, motivul fiind simplu: dupa vara asta atat de calduroasa parul meu se simte mai uscat si are niste tendinte de roscat pe care le obserb mereu cand este expus la soare puternic, asa ca nu exista sanse reale sa vezi vreun albastrui pe parul meu.
Vopsitul acasa nu e greu daca tii cont de cateva lucruri si daca iti ingrijesti parul asa cum trebuie, atat inainte, cat si dupa colorare. Parul hidratat este cheia unui vopsit reusit, asa ca daca parul vostru este uscat folositi tratamente si masti hidratante inainte pentru ca va arata si se va simti altfel, dar nici nu o sa aveti nevoie de atat de multa vopsea. Fie ca aplicati o masca hidratanta peste noapte, fie ca il ajutati putin cu ulei, o sa vedeti o diferenta majora daca faceti asta inainte de a aplica vopseaua.
Daca aveti un scalp sensibil exista la momentul asta pe piata atat primere care se folosesc inainte de vopsire, cat si seruri pentru scalp care ajuta mult si diferenta este mare. Trebuie sa tineti cont si de ce produse folositi dupa ce va colorati parul, alegerea mea sunt produsele care ajuta la protejarea si mentinerea culorii mai mult timp, insa nu uit de partea de hidratare si folosesc si produse cu SPF pentru par, atunci cand stiu ca o sa merg mult prin soare si parul meu o sa fie clar afectat de asta.
Expert Oil Fusion vine cu un mix de 4 uleiuri care se poate adauga la preparea amestecului colorant (eu am uitat sa fac asta ultima data si am simtit diferenta), dar care se poate folosi si dupa ca tratament, lucru pe care l-am facut si eu daca am uitat cand m-am vopsit. Eu recomand sa il adaugati in vopsea, mie imi place mult mai mult asa. Folosesc insa si Ultra Duo care are amoniac si un pret mult mai bun (pe cutia cu 2 tuburi am dar 19 lei la oferta si merita din plin), asa ca este si asta o varianta de luat in calcul.
Alte aspecte de care tin cont: nu depasesc timpul de actiune mentionat pe cutie si nu folosesc apa fierbinte, ci apa calduta, iar la final incerc sa ma clatesc cu apa mai rece pentru a se inchide cuticula si pentru a intensifica luciului. Ce imi place la vopseaua de la Loncolor este ca sunt culori intense si ca parul are stralucire - v-am aratat si pe Instagram cum arata parul dupa vopsire. Iar Expert Oil Fusion, tinand cont ca nu contine amoniac, reuseste sa acopere in totalitate firele albe de par si asta ma face sa ma tot intorc la ea.
Ceea ce vreau sa mentionez sunt asteptarile realiste - vopseaua de par poate sa faca doar ceea ce trebuie sa faca: sa coloreze. Trebuie sa fie aleasa bine si sa nu visam imposibilul: pe un par inchis la culoare nu ai cum sa obtii o nuanta mai deschisa fara decolorare, tot asa cum o nuanta inchisa nu va iesi ca pe cutie pe un par deschis la culoare. Iar daca te vopsesti, dar dupa asta nu iti ingrijesti parul nu ai sa ai rezultatele la care sperai pentru ca este nerealist sa crezi ca parul frumos si cu aspect sanatos nu necesita eforturi.
Vopseaua de par fara amoniac are cateva avantaje si daca tot v-am povestit de colorare am zis sa va spun si despre ele daca nu stiti lucrurile astea: nu deteriozeaza asa rau firul de par, are un miros mult mai placut decat variantele cu amoniac si este mult mai blanda cu scalpul. Dezavantajele ar fi ca nu acopera in totalitate firele albe de par (Expert Oil Fusion face asta si de-asta o recomand) si culorile rezista mai putin - in cazul meu nu vad o diferenta majora la rezistenta, dar e de retinut informatia asta.
Sunt curioasa voi pe ce criterii alegeti vopseaua de par pe care o folositi, daca tineti cont de ingrijirea inainte si dupa colorare, dar si daca ati gasit vopseaua care vi se potriveste cel mai bine.
Trimiteți un comentariu