Incerc sa fiu constanta cu postarile despre cartile pe care le-am citit pentru ca citesc mult si cititul este pentru mine o evadare, insa in acelasi timp imi stimuleaza foarte mult mintea si ma face sa ma gandesc la multe lucruri. Iar de multe ori ma ajuta sa ma pun in situatii pe care nu le-am trait si ma ajuta sa inteleg mai bine mintea umana si modul in care reactionam. Nu scriu despre toate cartile pe care le citesc, nu insist cu carti care sunt pe subiecte care stiu ca nu sunt pentru toata lumea, dar incerc sa scriu despre ceea ce imi place mie.
Anul viitor pe vremea asta de Sophie Cousens a fost unul din cadourile primite de Craciun si mi-a placut mult. E o carte usor de citit, o carte care te face sa zambesti si sa realizezi cat de mult conteaza modul in care gandesti si cum te pozitionezi fata de anumite lucruri care se intampla. 2 oameni care se nasc in acelasi spital, la diferenta de cateva minute, care traiesc vieti total diferite si au mentalitati total diferite, dar pe care viata ii pune fata in fata de mai multe ori.
Au trecut cateva luni bune de cand am cumparat O fata din bucati si pana am pus efectiv mana pe ea sa o citesc. Stiam ca va fi o cartea grea, despre durere si cat de jos putem sa ajungem, asa ca am asteptat pana am simtit ca e momentul sa o citesc si mi-a placut la nebunie. E un roman de debut mai mult decat reusit si acopera atat de multe aspecte ale vietii, unele la care multi dintre noi nici nu ne gandim, si am citit-o cu mare interes. Este o carte care ar trebui sa ajunga la mai multi adolescenti in perioadele grele pentru ca este despre alegeri gresite, despre neincredere si despre multe altele, dar - indiferent de varsta la care o citesti - te pune pe ganduri.
Dupa ce-am citit Asta-i povestea noastra de Dani Atkins, de care v-am zis anul trecut spre final, am vrut sa mai citesc si altceva pentru ca mi-a placut stilul si am ales Vieti pararele, romanul ei de debut. Mi-a placut si din nou n-am banuit nimic pana la final, insa am regasit aceleasi elemente ca si in prima carte pe care am citit-o: un accident tragic care schimba vieti, treceri din trecut in prezent si un suspans gandit excelent care m-a facut sa nu las cartea din mana, desi in mintea mea firul actiunii era cu totul altul. Cred ca pe viitor o sa mai iau carti de-ale ei daca le prind la oferta, chiar daca mi-am facut o idee despre subiectul in jurul caruia se invarte scrierea ei: mintea umana si toate modurile in care cauta sa evadeze.
Am asteptat perioada sarbatorilor ca sa citesc 10 intalniri aranjate pentru ca stiam ca actiunea este plasata in jurul acestei perioade si bine am facut pentru ca am zambit incontinuu cat am stat cu cartea asta in mana. E o lectura usoara, amuzanta si presarata cu situatii in care ne aflam toti intr-un anumit moment al vietii, nu m-a luat prin surprindere, dar mi-a facut placere sa o citesc - e o carte care te binedispune si iti aminteste multe lucruri. Nu am citit nici o alta carte scrisa de Ashley Elston, dar daca imi apare vreo alta in cale sigur o sa imi satisfac curiozitatea.
Am lasat la final o carte usoara si la care am ras mult pentru ca atunci cand totul e gri in jurul meu imi place sa citesc si genul asta de carte - care ma tine cu zambetul pe buze si ma face sa ma relaxez total. Nu este prima carte de Vi Keeland si, in mod sigur, nici ultima pentru ca are un stil aparte de a scrie si personajele ei au farmec. Indecent are dialoguri spumoase si personaje fascinante, iar de fiecare data cand citesc o carte de genul asta imi amintesc cat de important e sa stim sa radem si de noi cateodata si sa nu ne luam mereu in serios.
Nu am citit nici una dintre carti dar le-am pus pe lista de lectura. Acum citesc Cum sa ne pastram copiii aproape, pentru ca am un fiu care se indreapta cu pasi repezi spre adolescenta.
RăspundețiȘtergereE o perioada dificila, sa va fie usor!
ȘtergereSincer, spre rușinea mea, anul trecut nu prea am citit, dar am avut plăcerea să citesc cap coadă „Cel mai bogat om din Babilon” și să recitesc „Cei 3 mușchetari” și „Eat. Pray. Love”. Știu că ultima carte e cam trendy, comercială chiar, dar spre surprinderea mea, mă aflu într-un punct al vieții în care par a mă afla la confluența dintre „Eat. Pray. Love” și „Semnătura tuturor lucrurilor”.
RăspundețiȘtergereSunt momente si momente in viata cand ne identificam cu anumite lucruri, e absolut normal.
Ștergere