Implantul de sprancene

26.5.16

Eu sunt pasionata de tot ceea ce fac, daca nu ma intereseaza un lucru nu ii acord atentie si nu retin nimic, insa daca e ceva ce-mi place stiu tot ce misca, ca sa ma exprim intr-un mod mai relaxat. Pe cat de pasionata sunt de domeniul de beauty exista cateva lucruri pe care nu le fac si n-am habar de ele, de produse sau servicii de gen, iar partea cu sprancenele se incadreaza aici. 

Am avut intotdeauna sprancene arcuite si conturate, dese si negre (mostenire de familie pentru care sunt extrem de recunoscatoare), nu folosesc decat un rimel transparent/ spray de fixare (daca consider ca e cazul), asa ca singura data cand am cautat cu adevarat informatii despre asta a fost dupa ce matusa mea a facut chimioterapie si a ramas fara sprancene. Asta s-a intamplat acum niste ani, intre timp matusa mea si-a terminat socotelile cu viata, insa cand am primit ieri comunicatul de presa despre colaborarea dintre iBrows si Esteworld a fost prima persoana la care m-am gandit si am stiut ca este o informatie pe care vreau s-o transmit mai departe. 

Habar n-aveam ca exista implant de sprancene, asa ca am ridicat din sprancene si am citit curioasa toate informatiile primite. De Darius Stanese am auzit, de iBrows am auzit, dar recunosc ca mai mult decat faptul ca omul se pricepe la sprancene, ca e cotat printre cei mai buni specialisti in designul de sprancene si ca iBrows este primul centru dedicat in exclusivitate pensatului profesional nu am retinut. Dar cu implantul de sprancene treaba sta altfel ... chiar vreau sa aflu mai multe. V-am spus ca mi se pare fascinant cum niste proceduri estetice pot revolutia aceasta lume unde mereu apare ceva nou. 


Pentru ca in prezent sunt foarte putini medici specializati pe operatia de implant de sprancene si doar o mica parte dintre acestia pot realiza o operatie impecabila din punct de vedere estetic, viziunea unui designer de sprancene se dovedeste a fi atat utila, cat mai ales (absolut) necesara. Medicii stiu foarte bine cum sa realizeze operatia din punct de vedere tehnic, insa nu exceleaza in alegerea unei forme potrivite a sprancenelor pe o fizionomie anume. Este extrem de greu pentru un doctor angrenat pret de trei ore intr-o operatie meticuloasa sa mai aiba o vedere corecta de ansamblu asupra formei sprancenelor. Aici intervine rolul meu de specialist in design-ul de sprancene. Fiecare femeie are anumite particularitati ale fizionomiei, acesta fiind si motivul pentru care forma sprancenelor nu poate fi una standardizata. Sprancenele trebuie sa fie unice, la fel ca femeia care le poarta.” – afirma Darius Stanese.

Operatia de implant ofera cele mai bune rezultate in cazul persoanelor carora nu le mai cresc deloc firele de par in anumite zone sau chiar pe toata suprafata sprancenelor din pricina pensatului excesiv si constant timp indelungat, dar mai ales in cazul celor care au nevoie de o reconstructie partiala sau totala de sprancene. Insa de asemenea se adreseaza si celor care au goluri in sprancene sau care isi doresc o alta forma, mai groasa si mai conturata. 

Implantul presupune transplantul foliculilor pilosi din zona cefei (cei mai fezabili pentru implant din punct de vedere al fixarii) in zona sprancenelor, operatia in sine fiind una dintre cele mai superficiale operatii estetice. Riscurile asociate si perioada de recuperate sunt minime, insa ca la orice interventie este nevoie inainte sa se faca toate analizele aferente unei proceduri chirurgicale si anestezie generala.

Dupa ce se stabileste forma se realizeaza inciziile in care vor fi inserati foliculii de par. Firele sunt implantate in derm, asadar este putin probabil sa se iveasca o hipersensibilitate in zona sprancenelor. In functie de fiecare pacient si de nevoile sale, se pot implanta intre 20 si 200 de foliculi din care ies 40 pana la 600 de fire noi. Fiind vorba de o operatie superficiala, nu exista restrictii legate de varsta sau de conditia medicala. Interventiile anterioare in zona oculara sau purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact nu influenteaza reusita operatiei.

In circa doua saptamani de la efectuarea operatiei se vindeca atat zonele din care s-au prelevat foliculii (de regula se alege portiunea mediana a cefei), cat si zonele in care au fost implantati. Foliculii noi se fixeaza in decurs de trei saptamani, urmand sa recreasca in proportie de 100% in alte trei saptamani. Intretinerea post-operatorie presupune aplicarea zilnica a trei produse de ingrijire pe care le pune la dispozitie clinica. In primele sase luni de la implant nu este permisa smulgerea firelor, ci doar tunderea lor, insa dupa aceasta perioada se vor putea pensa daca este cazul. 

Primul pas pentru un astfel de implant presupune o vizita la iBrows si o discutie cu Darius Stanese care stabileste oportunitatea implantului si suprafata pe care urmeaza sa fie realizat. Implantul se efectueaza la clinica Esteworld, una dintre cele mai de incredere clinici de chirurgie plastica, din Turcia (Darius Stanese insoteste pacientul) unde este asigurat tot protocolul pre si post operator, costul total fiind in jur de 3000 euro (suma include bilet de avion, cazare, cost anestezie si cost operatie). Consultul gratuit post-operator (la sase luni si la un an) este asigurat gratuit de catre iBrows si include doua evaluari la Darius Stanese si pensat (curatarea firelor care cresc in jurul formei create).

Mie aceasta procedura mi se pare extrem de interesanta si cred ca deschide o luma noua celor care au trecut printr-o experienta traumatizanta si si-au pierdut sprancenele. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata fara sprancene, dar ma bucur ca exista solutii, chiar daca costul nu e tocmai la indemana oricui. Probabil ca se vor realiza multe interventii doar pentru aspectul estetic (nu stiu daca as apela la asa ceva daca as avea sprancene rare sau subtiri, dar pana nu esti intr-o situatie mai bine nu-ti dai cu parerea, asa ca nu ma hazardez sa comentez pe tema asta), insa sunt sigura ca o astfel de procedura va reda increderea multora care au complexe din aceasta cauza.

Ati auzit pana acum de implantul de sprancene? Ce parere aveti dupa ce ati citit toate informatiile?

Trimiteți un comentariu