Gasiti mai jos parerea castigatoarei fondului de ten Accord Parfait (nuanta N4 Beige) de luna trecuta. Poza e facuta de mine inainte de a expedia coletul, daca l-ati incercat si aveti ceva de spus despre el, astept parerea voastra in comentarii.
Este suflul de încredere pe care-l am mereu în gentuţa de cosmetice, indiferent unde aş pleca şi pentru cât timp. Şi cel ideal este blând cu tenul, uniformizează perfect, accentuează liniile frumoase ale feţei, ascunde fără efort cearcănele nesomnului şi ale stresului, ori roşeaţa alergiilor atât de cunoscute dimineţilor de primăvară. Împrospătează fără să deseneze o mască şi se păstrează fără să-şi schimbe culoarea cel puţin jumătate din zi, acel interval interminabil pe care-l cheltuim la job sau pe altarul învăţatului prelungit.
Cât de bine se apropie L'Oreal cu al său Accord Parfait de acest ideal? Pentru că nu mi se pare fair-play să-l compar cu produse mult mai scumpe, voi folosi în analiza mea, varianta de la Revlon, Colorstay, alături de Max Factor - Xperience.
În primul rând, alegerea nuanţei potrivite poate fi o sarcină destul de grea, mai ales pentru începătoare, ori când nu se cunoaşte gama şi textura produsului. Mi s-a întâmplat cu Revlon să iau o nuanţa prea deschisă şi am fost nevoită să o combin pentru a obţine un rezultat cât de cât potrivit. L'Oreal, în schimb, vine cu o soluţie interesantă: nuanţa primită spre test o folosesc, de regulă, vara, când am tenul mai bronzat. Pe mână părea închisă şi am avut emoţii că nu voi putea face testul ca la carte. Dar, odată ce s-a uniformizat pe ten, s-a potrivit perfect, dovadă că numele ales de cei de la L'Oreal nu este doar un exerciţiu de marketing.
În al doilea rând, textura produsului este importantă şi trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten şi de necesităţile de acoperire. Demult, foloseam fonduri de ten spumă pentru structura aerată, potrivită tenului gras. Numai că experienţele mele cu aceste variante nu au fost foarte fericite: fondul se strângea şi tenul căpăta insuliţe din loc în loc şi acoperirea era slabă. În cazul L'Oreal, structura lichidă este excelentă pentru tenul uscat, cel gras căpătând luciu după 4-5 ore de la utilizare fără bază şi fără fudră. Colorstay-ul pentru ten gras rezistă cu până la 2 ore mai mult. La fel ca în cazul fondurilor de la Max Factor sau Revlon, L'Oreal-ul nu se întinde, nu se strânge şi culoarea nu se schimbă de-a lungul zilei.
Mai mult, acoperirea este medie, dar, din experienţele mele, Colorstay şi mai ales Photoready se descurcă mai bine cu cearcănele pronunţate din dimineţile de luni după o noapte albă de weekend. Ca posesoare a unor alegii variate ce se acutizează primăvara de obicei, Accord Parfait are de la mine undă verde pentru fetele cu intoleranţă la parfum şi coloranţi. Deşi cele mai blânde cu tenul sunt opţiunile de la Vichy sau La Roche Posay, prefer L'Oreal-ul pentru că este mai accesibil ca preţ şi pentru că acoperă mai bine. Evitaţi, totuşi, ochii dacă sunteţi foarte sensibile, întrucât puteţi lăcrima din pricina parfumului.
În concluzie, ca rezistenţă şi comportare cu tenul sensibil, este similar celui de la Max Factor. Revlonul acoperă mai bine, dar L'Orealul are o paletă de culori ce se armonizează superb cu tenul. Toate nu se întind, dar lasă urme pe haine. Eu le-aş alterna pe toate acestea, pentru diversitate, cu menţiunea că este nevoie de pudră pentru evitarea luciului în cazul tenului gras şi foarte gras. Aşadar, L'Oreal-ul este o opţiune bună pe care o voi folosi în urma aceste experienţe, mai ales că se găseşte şi în supermarket-uri, aşa încât pot face o achiziţie last minute când mi-am amintit în ultima clipă de tubul aproape gol.
La multi ani!:)
RăspundețiȘtergerefoarte interesant review-ul :) imi place mult de tot cum l-a scris. felicitari suzanne :)
RăspundețiȘtergerea big like :)
RăspundețiȘtergere