In ianuarie, am cautat niste informatii despre uleiul de lotus de la Clarins pentru ca am primit niste variante mini si vroiam sa stiu pareri despre el si in cautarile mele am dat despre niste marturii despre uleiul de camelie care se pare ca este folosit din cele mai vechi timpuri in tratamentele de infrumusetare pentru piele si par (a fost numit secretul frumusetii gheiselor). Eu pana la momentul ala nu stiam nimic despre asta si ceea ce cautam de fapt era o solutie pentru pata mea uscata de pe pomete (cum ies la frig, imi curge ochiul stang, lacrimile curg pe pata aia, incepe sa ma manance si se usuca zona si m-a disperat) - am fost si la medic, degeaba, nimic nu a dat rezultate pe termen lung. Asa ca m-am hotarat sa gasesc eu o solutie si m-am decis sa incerc uleiul de camelie, care se pare ca se obtine prin presarea la rece a semintelor din pastaile arborelui de ceai.
Este indicat pentru:
- ingrijirea unghilor fragile si casante
- ingrijirea buzelor
- regenerarea parului si pentru varfuri despicate
- eczeme atopice, psoriazis, cicatrici (inclusiv semne ramase de la acnee)
- piele uscata si foarte uscata (crapaturi, piele aspra, descuamata)
- piele agresata de factori externi (vant, frig, poluare)
- pielea fina din jurul ochilor
- pielea obosita si fara vitalitate
- vergeturi (mai ales cele din timpul sarcinii)
Este o bariera foarte buna impotriva efectelor nocive ale razelor UV. Contine acizi grasi: Omega6, Omega9, acid palmitic si steari (peste 82% in total).
Desi are o concentratie mare de acizi grasi, uleiul de camelie este foarte emolient si mentine umezeala la nivelul pielii. Este bogat in vitamine (A, B si E) si minerale (zinc, mangan, magneziu, calciu, fier) si am citit ca studiile dermatologice au demonstrat ca compozitia uleiului are efecte pozitive cum ar fi mentinerea elasticitatii si formarea colagenului. Uleiul de camelie patrunde in cele mai adanci straturi ale pielii si o restaureaza, nu astupa porii si previne pierderea de apa a pielii. Poate fi folosit pentru orice tip de ten pentru ca nu declanseaza iritatii si alergii.
Am ales Silkia Camellia Oil din 2 motive: am citit pareri foarte bune despre efectele in timp si mi-a placut faptul ca sticla are pulverizator (ma irita sa folosesc ulei din sticla fara aplicator), chiar daca stiu ca uleiul sta mai bine in sticla de sticla inchisa la culoare, mi se pare mai usor de manuit sticla de plastic cu aplicator. L-am luat de pe ebay si am dat vreo 14-15 dolari cu transport cu tot pentru o sticla de 60 ml. Mi-a ajuns foarte repede, 10 zile din SUA, si am inceput sa-l folosesc imediat.
Nu mi-a placut mirosul (in momentul cand il aplic ma deranjeaza cateva fractiuni de secunda, dar dispare repede), dar mi-a placut ca il poti aplica direct si ca intra imediat in piele si nu ramai cu un film uleios pe fata (lucru care pe mine ma enerveaza in mod deosebit dupa ce folosesc produse pe baza de ulei pentru fata).
Dupa 2 sau 3 zile de cand am inceput sa-l folosesc (il aplicam dimineata si seara inainte de crema), m-a vazut mama intr-o dimineata cand de-abia ma trezisem si m-a intrebat mirata ce mi-am facut la fata. Si cand am intrebat-o de ce, ce i se pare schimbat, mi-a zis ca fata mea este mult mai curata si luminoasa si nu asa rosie ca de obicei si ca pata uscata abia se mai vede si nu mai am piele descuamata pe acea portiune. Cand m-am uitat cu atentie in oglinda, am vazut si eu acelasi lucru. Diferenta la pata uscata era majora - pielea nu mai era descuamata si rosie, daca ar fi sa vorbesc in procente cred ca pot sa spun ca se imbunatatise starea pielii in zona respectiva cu 80%.
Am continuat sa folosesc uleiul timp de 2-3 saptamani si pielea in acea zona a devenit fina si hidratata, rare urme de roseata (ochiul imi curge in continuare la frig, oftalmologul mi-a spus ca nu am nici o problema, e un mecanism de aparare a ochiului si nu am ce face) si acum mi-a ramas doar o urma a petei (este pielea mai deschisa la culoare decat restul fetei) la care "lucrez" sa o remediez.
Nu am mai folosit uleiul zilnic pentru ca am introdus in rutina mea un ser (va urma postare peste ceva vreme) si mi s-au parut prea multe produse, insa apelez la el ori de cate ori mi se pare ca tenul meu are vreo portiune mai uscata si-si face treaba minunat.
L-am incercat pe maini, pe cuticule, pe buze si pe varfurile parului si mi s-a parut ca face treaba buna, insa au fost doar cateva ocazii si nu pot sa vorbesc de beneficiile pe termen lung pentru ca eu l-am incercat in aceste moduri doar de curiozitate. Dar voi incerca sa-l introduc in rutina mea de ingrijire si voi reveni cu impresii (daca este cazul).
Insa de beneficiile pentru tenul cu portiuni uscate si descuamate pot vorbi si il pot recomanda fara sa ezit. Pata de pe pomete ma chinuie (periodic) de vreo 2-3 ani si am incercat diverse remedii si nici unul nu a avut beneficii pe termen lung (se vedea o imbunatatire imediata, dupa care reveneam la aceeasi problema), insa uleiul de camelie m-a ajutat mai mult decat tot ce-am incercat pana acum.
Later edit: in urma unei discutii avuta pe mail cu Corina despre uleiul de camelie, am revenit cu aceasta mentiune pentru a specifica clar ca eu am vorbit strict de uleiul de camelie de la Silkia, cel incercat de mine, care se pare ca este imbogatatit cu vitamine si minerale (cum am scris mai sus) fata de uleiul pur care nu contine nici vitamine (A si B) si nici minerale.