Preturile de pe okazii mi se par ok, nu ma duc cu gandul ca sunt fakeuri, insa dintr-o poza e greu sa spui daca produsul este original sau nu. Va spun mai jos cateva elemente de identificare ale unui original si cateva semne clare ca este un fake.
O sa incep cu fata sticlei. Aveti mai jos 2 exemple de sticla: prima este o oja OPI autentica, a doua este fake. Intotdeauna ultimul rand va fi scris '15mL - 0.5Fl. Oz' (cele 3 majuscule vor fi mereu L F si O) - a doua sticla nu pastreaza aceasta modalitate de scriere a cantitatii.
Asta nu inseamna ca nu sunt si fakeuri care au acest scris cum trebuie (diferenta insa o face cifra "5" care este scrisa cu un font diferit si pare un pic mai ridicata - in cazul originalelor)
Pe spatele sticlutei ar trebuie sa fie adresa din Europa (Olanda), cea din USA si cele 4 simboluri de atentionare (in ordinea prezentata in poza de mai jos). Majoritatea ojelor fake au doar 3 simboluri sau in cazul in care sunt 4 ordinea nu este corecta. Puteti vedea diferentele in poza de mai jos.
Capacul - in ceea ce priveste materialul, nu este lucios (am citit ca anumite fakeuri au capac negru lucios) si toate au scris sus pe capac OPI. Capacele ojelor mele difera ca material (unele sunt mai dure, altele mai fine), insa nici una nu are capac lucios. Conform informatiilor de pe net, originalele au o gaurica mica la litera P (puteti vedea in poza de mai jos). Nu stiu cat de real este acest lucru pentru ca 3 din ojele mele nu au aceasta gaura in P si nu am nici un dubiu ca sunt reale.
Pe fundul sticlei exista 2 randuri de etichete (prima contine codul de bare, denumirea si codul produsului si recomandarea 'Peel Here', iar pe spatele ei veti gasi ingredientele, iar a doua contine denumirea si codul ojei - in centrul etichetei). Din proprie experienta va spun ca produsele cumparate on-line nu vor avea decat eticheta cu denumirea si codul (prima fiind scoasa printr-un acord cu producatorul).
(pozele sunt luate de pe http://marzzz89.blogspot.com/)
Pe sticla in partea de sus spre capac este gravat un cod (care se vede foarte greu), eu nu am stiut de el pana acum. Azi am luat toate ojele OPI pe care le am si intr-adevar exista acel cod (in cazul celor luate de pe ebay, acest cod este scrijelit - banuiesc ca tot un acord cu producatorul pentru a nu se returna ojele).
Pe manerul pensulei in interior trebuie sa scrie OPI (se poate vedea daca curatati pensula si manerul de oja) - am inteles ca fakeuri realizate foarte bine au mai nou si acest inscris.
Oja trebuie sa aiba 2 bilute (se pot verifica daca culcati sticluta pe o parte) - daca nu sunt 2 bilute, este vorba clar despre o oja fake.
Capacul in interior are niste semne (o sa pun la sfarsit un link cu niste poze gasite pe photobucket ca sa vedeti acest lucru). De asemenea am citit ca pe sticla jos ar trebui sa se vada un cod care ar corespunde cu cel gravat sus - mi se pare o prostie (nici una din ojele mele nu are acest cod si toate sunt reale).
De asemenea pe fundul sticlei ar trebui sa se simta niste mici umflaturi (verificat din nou pe ojele mele sunt 2 tipuri de striatii).
V-am oferit mai sus informatiile gasite pe net si aflate de-a lungul timpul despre ojele OPI.
Pozele de care spuneam le gasiti aici
Acum o sa va spun parerea mea bazata pe ojele pe care le am si pe ce am analizat in ultima ora (v-ati fi distrat vazandu-ma cu sticlute de oja in mana si analizandu-le si intorcandu-le pe toate partile si cautam semne). OPI scoate colectie dupa colectie si e normal ca ambalajele sa aiba mici diferente intre ele si fonturile sa fie diferite intre etichete.
O oja originala OPI trebuie sa aiba pe fata cantitatea scrisa cum v-am mentionat mai sus (ma refer la majuscule), sa aiba pe spate adresa din Olanda si cea din USA si cele 4 semne de atentionare. In interior sa aiba 2 bilute (ma refer la oja, tratamentele, top si base coaturile nu au asa ceva). Sa existe pe fundul sticlei cele 2 etichete care sa ofere informatiile de care v-am spus mai sus (nu uitati ca cele luate on-line vor avea o singura eticheta) si sa exista inscriptionat OPI pe maner in interior (din nou valabil doar in cazul ojelor, tratamentele au alte pensule).
Mi se pare o prostie indicatia cu OPI (gaura de la P) pentru ca eu am capace si asa si asa si toate sunt reale. De asemenea cea cu codul scris pe lateral in josul sticlei (practic pe partea transparenta din josul sticlei) - nici una din ojele mele nu are asa ceva.
A fost cam lunga aceasta postare, insa cred ca informatiile sunt utile si ar fi foarte util ca cele ce aveti oje OPI (fake sau reale) sa ne spuneti in comentarii daca oja voastra e reala sau nu, de unde e luata si care din elementele mentionate mai sus apar/ nu apar la ojele voastre.
Dupa ce mi-am verificat si eu singura oja OPI pe care o am, nici eu nu am gasit codul acela care ar trebui sa fie scris pe partea de jos a sticlei, pe fundul sticlei am o singura eticheta dar parca tin minte ca am dezlipit-o de tot pe prima, in rest toate celelalte elemente de originalitate sunt acolo.
RăspundețiȘtergereEu n-am avut niciodata o oja O.P.I., deci nu as fi putut face distinctia intre un fake si un original. Doar pretul mi-ar fi starnit semne de intrebare... hmm...
RăspundețiȘtergereDin nou, gasesc extrem de folositoare postarea! multumim, Camelia!;)
Intr-adevar, e pe bune treaba cu..."depresiunea" aceea de pe litera P. Garantez asta pt ca mi-am cumparat O.P.I Top Coat si Base Coat de la targul de cosmetice de la Romexpo,de la standul lor... Excelent articol!! Felicitari!
RăspundețiȘtergereDupa ce am citit aceasta postare, mi-am luat ojele OPI la puricat. Eu mi le-am luat de pe ebay, asa ca speram sa nu am surprize.. dar.. am toate elementele de originalitate inafara de cele 4 simboluri de pe spate :( am doar 3: cea cu reciclatul, focul si termenul de garantie. Asta m-a pus pe ganduri, sunt ojele mele originale sau nu? :(
RăspundețiȘtergerefoarte util articolul! sunt bune de stiut aceste informatii atat la oje cat si la alte cosmetice; sunt multi care incearca sa ne bage pe gat produse asa zise "originale"
RăspundețiȘtergeremultumim pentru un articol foarte util! chiar ma gandeam eu ca ojele de pe okazii sunt fake; eu am 2 oje opi si amandoua au un cerculet pe P-ul de pe capac- am verificat! haha.
RăspundețiȘtergereMultumim pentru postare! Eu am doar 3 oje si 1 base coat. 2 oje si base coat-ul sunt luate de la un salon iar cealalta oja de pe okazii. Nici ojele mele nu au vreun cod scris in josul sticlei. Insa in interiorul capacului niciuna din cele patru nu are denivelarile respective, ca in poza de pe photobucket. In rest, am gasit toate celelalte elemente, inclusiv cerculetul pe litera P. Tind totusi sa cred ca sunt originale, chiar daca interiorul capacului e diferit.
RăspundețiȘtergereEu nu am avut niciodata o oja OPI. Sunt foarte utile articolele de genul asta pentru persoane naive ca mine:">.
RăspundețiȘtergereAbia m-am trezit, deci nu ma bagati prea mult in seama, dar stau si eu si ma gandesc..... Oare daca citesc articole de genul asta, falsificatorii nu se perfectioneaza?:))
Camelia, tot ce ai scris despre produsele OPI fake este corect. Despre unele semne stiam, despre altele am citit aici. Am verificat, prin sondaj, cateva lacuri OPI si toate prezinta semnele de identificare specifice produselor originale prezentate in aceasta postare.
RăspundețiȘtergereFelicitari :)
Vaiiiii, habar nu aveam ca exista asa ceva!!!! Si eu tocmai vroiam sa-mi comand ceva produse pentru par de pe okazii! Stiam ca sunt si fake-uri, dar parca ojele ....
RăspundețiȘtergereMerci pentru info! O sa fiu mai atenta de acum incolo!
O un intaritor Nail Envy, luat de pe ebay. Simbolurile de atentionare nu corespund. E fake?
RăspundețiȘtergereAs vrea sa imi iau o oja opi de la sephora. Credeti ca acolo sunt oje fake sau originale?
RăspundețiȘtergereAnonim, Sephora nu vinde fakeuri.
RăspundețiȘtergerestie cineva cine importa si distribuie produsele opi in romania?
RăspundețiȘtergereAm cumparat oja OPI de la Marionnaud si de pe Vedo.ro si ambele au pe spate doar 3 simboluri si nu 4, dar pe fata scrisul este corect cu literele L, F si O scrise cu majuscuse, iar pe fundul sticlei sunt 2 randuri de etichete. Codul din partea de sus de pe sticla este la ambele. Deci...sunt fake-uri?
RăspundețiȘtergereAhhh...ai am uitat sa spun ca am cumparat o oja OPI de la Sephora si imi pigmenta unghia, cu toate ca aplicam base coat si respectam toti pasii. Cand o stergeam de pe unghii, imi ramaneau pigmentate (intra culoarea in unghii) si nu reuseam nicicum sa le sterg. Asteptam sa creasca si sa le tot tai. Oja aia nici nu o mai folosesc. Si apropo, avea doar 3 simboluri pe spate.
RăspundețiȘtergereAcestea sunt intr-adevar cele mai bune elemente de urmarit atunci cand achizitionati produse OPI, in special oja de unghii. Insa in general daca comandati de la distribuitori autorizati precum Toplineshop Romania nu o sa intampinati astfel de probleme.
RăspundețiȘtergere